Κόσμος

Εκδόθηκε στη Γαλλία ο Αμπντεσλάμ

Σάλα Αμπντεσλάμ

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ εκδόθηκε στη Γαλλία από το Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδία εισαγγελέων.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ εκδόθηκε στη Γαλλία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εισαγγελέων του Βελγίου.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον γάλλου δικαστή, ο οποίος και θα ζητήσει την προφυλάκισή του.
Ο 27χρονος τζιχαντιστής συνελήφθη τον Μάρτιο στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών όπου είχε καταφύγει μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα μετά από μεγάλη επιχείρηση των βελγικών Αρχών.

Η μεταφορά του μακελάρη του Παρισιού έγινε με άκρα μυστικότητα και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον ακριβή χρόνο και τις συνθήκες της μεταφοράς του.
 

Κόσμος

Βρετανία - κορωνοϊός: Μόνο πέντε θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία, κορωνοϊός

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 2.047 κρούσματα κορωνοϊού και πέντε θανάτους που επήλθαν μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία επίσης, 35.188.981 άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid και 17.214.436 έχουν κάνει και τις δύο.

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι στη Βρετανία θα έχει περάσει τον Αύγουστο ο κορωνοϊός εξέφρασε πρώην επικεφαλής της ομάδας για τους εμβολιασμούς. Όπως τόνισε, μέχρι τον ερχόμενο χειμώνα θα υπάρχει ασφάλεια.

Την ίδια ώρα, στη Γηραιά Αλβιόνα έχουν λάβει την πρώτη δόση τουλάχιστον τα τρία τέταρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων για τις πατέντες των εμβολίων

Μέρκελ κατά της άρσης της πατέντας: Μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των δόσεων

Φον ντερ Λάιεν: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να λειτουργήσουν από τον Ιούνιο