Κόσμος

Die Welt: Oι πρόσφυγες έσωσαν την Γερμανία από την ύφεση

προσφυγες - Γερμανία

Μόνο χάρη στην ξαφνική ισχυρή αύξηση την δημοσίων δαπανών κατάφερε η Γερμανία να παρουσιάσει άνοδο της ανάπτυξης, διαφορετικά θα ήταν αρνητική. Το συν σε αυτό το οικονομικό μέγεθος μειώθηκε στο μισό το τρίτο τετράμηνο του 2016 και η αύξηση οφείλεται στην αύξηση των κρατικών δαπανών για τους πρόσφυγες, γράφει σε σχετικό της άρθρο η Die Welt.

Μια από τις σοβαρότερες κατηγορίες οι οποίες απευθύνονται προς την Γερμανία είναι ότι η χώρα δεν αξιοποιεί τα οικονομικά περιθώρια τα οποία διαθέτει. Τώρα αποδεικνύεται όμως ότι δεν της αξίζει να γίνεται δακτυλοδεικτούμενη, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία τη Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1%, όπως αναφέρει συντηρητική εφημερίδα του Βερολίνου.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε συνολικά μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο οπότε ήταν 0,4%. Στο πρώτο τρίμηνο του 2016 μάλιστα είχε αυξηθεί κατά 0,7%. Μόνο χάρη στη σημαντική αύξηση των κρατικών δαπανών κατάφερε η Γερμανία να παρουσιάσει στο διάστημα αυτό αύξηση του ΑΕΠ της, διαφορετικά θα είχε κατρακυλήσει στο μείον, επισημαίνει η Die Welt.

Η ανάκαμψη οφείλεται εμμέσως στους πρόσφυγες, διότι οι παροχές προς αυτούς αποτέλεσαν τον κρίσιμο λόγο για την ταχεία άνοδο των κρατικών δαπανών κατά τους στατιστικολόγους. Επισημαίνεται δε ότι μόνο στους μήνες Ιανουάριο έως Οκτώβριο υπέβαλαν αίτηση χορήγησης ασύλου 694.000 πρόσφυγες.
 

Κόσμος

Μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Βρετανία: Πάνω από 1.600 σε ένα 24ωρο

 Βρετανία, COVID-19

Μαύρο ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό κατέγραψε η Βρετανία, την Τρίτη, τον υψηλότερο αριθμό από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Τις τελευταίες 24, μόλις, ώρες κατέληξαν 1.610 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού έχει μειωθεί κατά 27%, την τελευταία εβδομάδα.

Την προηγούμενη Τρίτη καταγράφηκαν 45.533 μολύνσεις ενώ σήμερα 33.355. Όσον αφορά στον απολογισμό των νεκρών, αυξήθηκαν κατά 30%, σε μία μόνο εβδομάδα, και από 1.243, την περασμένη εβδομάδα, σκαρφάλωσαν στους 1.610 αυτήν.

Το τελευταίο μαύρο ρεκόρ θανάτων στη Γηραιά Αλβιώνα καταγράφηκε στις 13 Ιανουαρίου, οπότε πέθαναν 1.564 άνθρωποι από κορωνοϊό. Η Βρετανία η χώρα με τον χειρότερο απολογισμό θανάτων από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Αρνητική πρωτιά καταλαμβάνει η Βρετανία στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων από την πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα που «φλέγεται» από την έξαρση του κορωνοϊού και την επιθετική μετάλλαξη, έχει παραδοθεί, το τελευταίο διάστημα, στο έλεος της υγειονομικής κρίσης. Οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνουν τους 16,5 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, τη στιγμή που εννέα στις δέκα χώρες με τους πιο τραγικούς αριθμούς νεκρών ανήκουν στην Ευρώπη.

Αμέσως μετά τη Βρετανία ακολουθούν, στον τραγικό κατάλογο, συμπληρώνοντας τη μαύρη πεντάδα, Τσεχία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Λιθουανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Υπέρ της μεγαλύτερης παράτασης lockdown στη Γερμανία

Σουηδία: Σχεδόν 10.000 κρούσματα και 268 θάνατοι από την Παρασκευή

Κομισιόν: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων μέχρι το καλοκαίρι