Αθλητικά

Συνάντηση Αυγενάκη-Βασιλακόπουλου για την κρίση στη Basket League

oasilakopothlos_aygenakios.jpg

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, για να μιλήσουν για την κρίση στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και το θέμα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού στην Α2.
Σε καλό κλίμα διεξήχθη η μεταξύ τους συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να δηλώνει κάποια στιγμή στον Λευτέρη Αυγενάκη ότι «ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει στην Α1» και πως λύση μπορεί να βρεθεί, αν υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές, με τον υφυπουργό να συμφωνεί.
Άλλωστε, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο γεγονός ότι η απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League τη σεζόν 2019-20 είναι τεράστιο πλήγμα.

Αθλητικά

H Αθλητική Δημοσιογραφία, κλείνει τα 96 της χρόνια

psat.jpg

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη η 2α Ιουλίου

Πώς φαντάζεσαι τον αθλητισμό χωρίς αθλητικούς συντάκτες;

– Όπως χωρίς αθλητές!

Το σκίτσο του ιδρυτικού μέλους του ΠΣΑΤ και κορυφαίου σκιτσογράφου, Κώστα Μητρόπουλου, που αποτελεί το σλόγκαν του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και κοσμεί τα γραφεία του Συνδέσμου, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

"Τώρα στις μέρες μας ο ρόλος της αθλητικής δημοσιογραφίας είναι ακόμα πιο σημαντικός. Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητικού Συντάκτη, μας βρίσκει ενωμένους και πιο δυνατούς.

Και όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι ο κλάδος παρά τις δύσκολες στιγμές και λόγω της πανδημίας δεν καταθέτει τα όπλα και συνεχίζει τον αγώνα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη (World Sports Journalists Day) καθιερώθηκε επειδή στις 2 Ιουλίου 1924, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων που κάλυπταν τους αγώνας η Παγκόσμια Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS).

Ο ΠΣΑΤ που έχει ιδρυθεί το 1952 και είναι ένα από τα ισχυρότερα μέλη της AIPS και «αποτελεί συντελεστή και παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού», (ν.2725/99.), συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Αθλητικής Δημοσιογραφίας εκφράζοντάς τους αθλητικούς συντάκτες της χώρας μας, που δίνουν τη μάχη τους σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπος Τύπος, Ραδιοτηλεόραση, διαδικτυακά Μέσα κ.λ.π.

Σημειώνουμε ότι ο ΠΣΑΤ είναι επίσης μέλος με εκπροσώπους στη διοίκηση και στην  Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS-Europe), και στην Ένωση Αθλητικών Συντακτών των Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESJA).

Η ταυτότητα του ΠΣΑΤ, με βάση το νόμο 2725/99, είναι η μόνη που εξασφαλίζει  την απρόσκοπτη και ελεύθερη είσοδο στους αθλητικούς χώρους.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ διαβεβαιώνει τα μέλη του ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη στήριξη της αθλητικής δημοσιογραφίας  για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο, ώστε η αθλητική δημοσιογραφία να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, στην ανάπτυξη και προβολή του αθλητισμού και στην πλουραλιστική ενημέρωση. Γιατί όπως σημειώνει ο μεγάλος Κώστας Μητρόπουλος δεν μπορεί να υπάρξει αθλητισμός χωρίς αθλητικούς συντάκτες." αναφέρει ανακοίνωση του ΠΣΑΤ.