Αθλητικά

Super league 2 : Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε Εργοτέλη και Χανιά!

ΧΑΝΙΑ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ο ΠΣΑΠ κάλεσε τη διοργανώτρια αρχή να προσφύγουν από κοινού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ακυρωθεί η ΚΥΑ και να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή για την άμεση έναρξη της Football League.

Η ενημέρωση:

"Ύστερα από την έκδοση της από 29.01.2021 με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877 ΚΥΑ, στην οποία για ακόμα μία φορά ουδεμία πρόβλεψη γίνεται για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Football League, ο ΠΣΑΠ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2 – Football League) κύριο Λεωνίδα Λεουτσάκο, μέσω της οποίας τον καλούμε όπως από κοινού προσφύγουμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της εν λόγω ΚΥΑ και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου για την άμεση έναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος.

Η διάκριση που υφίστανται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Football League, σε σχέση με εκείνους των Super League 1 & Super League 2, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται επαγγελματικά πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δύο ταχυτήτων, χωρίς καμία δικαιολογητική βάση, αφού οι ΠΑΕ και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών έχουν υπογράψει και τηρούν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο. Η διάκριση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και κατ’ επέκταση όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν είναι ανεκτή από τον ΠΣΑΠ και τα μέλη του.

Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι δεν είναι ανεκτή και από όλους όσους τα στελεχώνουν, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης Super League 2 – Football League".

Η Σούπερ Λιγκ 2, απαντώντας στον ΠΣΑΠ έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί μόνο δύο θετικά δείγματα στην κατηγορία που αφορούν τις δύο κρητικές ομάδες,Εργοτέλης και Χανιά , οι οποίες από την πλευρά τους δεν έβγαλαν τίποτα προς τα έξω τις προηγούμενες μέρες!

"Ως Διοργανώτρια αρχή, τηρήσαμε τις υποσχέσεις προς την Πολιτεία και ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο απαρέγκλιτα στους αγώνες της Super League 2. Μάλιστα είχαμε μόλις δυο κρούσματα θετικά (ένα στην ΠΑΕ Εργοτέλης και ένα στην ΠΑΕ Χανιά), τα οποία αντιμετωπίστηκαν όπως ορίζει το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε η παραμικρή διάδοση του ιού.Εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι όπως αντιλήφθηκαν το δίκαιο αίτημα με το να ξεκινήσει η Super League2 προπονήσεις και στη συνέχεια αγώνες, το ίδιο θα πράξουν και για το πρωτάθλημα της Football League δείχνοντας την ανάλογη ευαισθησία για να ξεκινήσει άμεσα", τονίζεται στο απόσπασμα της απάντησης της διοργανώτριας αρχής προς το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες Tόκιο 2020: «Βουνό» η κλήρωση της Εθνικής μπάσκετ Ανδρών (video)

Ανιψιός Μαραντόνα: «Μου είπε ότι δεν θέλει να ζήσει άλλο» (video)

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Συνάντηση Αυγενάκη - Αρναουτάκη για αθλητικά ζητήματα και υποδομές

Αυγενάκης Αρναουτακης

Συνάντηση για τις αθλητικές υποδομές στην Κρήτη και την συνδιοργάνωση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων στο νησί, είχαν σήμερα στην Περιφέρεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση του Υφυπουργού με τον Περιφερειάρχη παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου και συντονιστή Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκου Συριγωνάκη, συζητήθηκε η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στην Κρήτη για την απρόσκοπτη άθληση της νεολαίας, αθλητικών συλλόγων, σωματείων ενώ επίσης συζητήθηκε και η απο κοινού συνεργασία Υπουργείου, Περιφέρειας με την Αυτοδιοίκηση στην συνδιοργάνωση -όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες -διεθνών αθλητικών αγώνων που να συνδέονται και με τον τουρισμό.

Ο Υφυπουργός και ο Περιφερειάρχης στο τέλος της συνάντησης, δήλωσαν ότι, έγινε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση για τις υποδομές και τις σχεδιαζόμενες αθλητικές διοργανώσεις, εκφράζοντας παράλληλα την θέληση τους για συνέχιση της καλής συνεργασίας προς όφελος της νεολαίας του Αθλητισμού και της Κρήτης γενικότερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθοδος Πέτσα στην Κρήτη - Συνάντηση Κουράκη με Αυγενάκη για αυτοδιοίκηση και αθλητισμό

ΕΑΚΗ: 12,5 εκ ευρω δέσμευσε ο Αυγενάκης για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις-Αναμένονται μελέτες

Παρουσιάστηκε το Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Βίντεο)