Αθλητικά

Στην Λαμία κλείνει απόψε η πρεμιέρα των play out

lamia.jpg

Με την αναμέτρηση Λαμία-Παναιτωλικός, ολοκληρώνεται απόψε (8/6-20:00) η πρεμιέρα των play out. Με νίκη, οι γηπεδούχοι θα πιάσουν στην τρίτη θέση την ΑΕΛ, ενώ οι φιλοξενούμενοι «καίγονται» για βαθμούς, προκειμένου ν΄ αποσπασθούν από τον ουραγό Πανιώνιο στην προσπάθεια τους ν΄ αποφύγουν τον απ΄ ευθείας υποβιβασμό. 

Πανιώνιος - ΝΠΣ Βόλος               1-0
Ξάνθη - Ατρόμητος                ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης           1-2
ΔΑΚ Λαμίας, Λαμία - Παναιτωλικός   20:00

Η βαθμολογία των Play Out:

 7. Ατρόμητος            32 31-36
 8. Αστέρας Τρίπολης     33 35-38
 9. Λάρισα               30 29-35
10. Λαμία                27 19-33
11. ΝΠΣ Βόλος            27 23-42 
12. Ξάνθη                18 21-32
13. Παναιτωλικός         17 20-42
14. Πανιώνιος            14 17-45

*** Ο Πανιώνιος άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς. Η Ξάνθη έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 (7+5) βαθμών. 

  

Αθλητικά

Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου : «Είμαστε θετικοί στην πρόταση της ΓΓΑ » λέει ο πρύτανης

avgenakis-akrotiri.jpg

Θετικός στο να παραχωρηθεί το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου αλλά και επιπρόσθετη έκταση στην ΓΓΑ δήλωσε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Περισσότερα για το ζήτημα θα προκύψουν στην προσεχή συνεδρίαση της συγκλήτου η οποία είναι προγραμματισμένη για τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Διαμαντόπουλος παραχώρησε τις δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης, . Εκεί ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι το Πολυτεχνείο είναι σύμφωνο στο να κάνει αποδεκτή την πρόταση που υπήρξε από τον κ. Αυγενάκη, από την άλλη ζήτησε ότι θα πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα και σε κάθε περίπτωση θα οριστεί φορέας που θ’ αναλάβει την λειτουργία του.

κολυμβητήριο ακρωτήρι
κολυμβητήριο ακρωτήρι

Ακολουθούν οι δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Διαμαντόπουλο :

«Ξαφνιάστηκα από την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού γιατί ήταν η πρώτη φορά που έγινε επικοινωνία από την πλευρά του κ. Αυγενάκη προς το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το κολυμβητήριο αυτό δε χτίστηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης και δε χτίστηκε για το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ηταν από τα Ολυμπιακά έργα και το Πολυτεχνείο Κρήτης σε αίτημα του τότε Δήμου Ακρωτηρίου, του τότε δημάρχου, του κ. Γιαννακάκη, είχε παραχωρήσει την χρήση γης και θα το αναλάμβανε ο Δήμος Ακρωτηρίου. Χτίστηκε με επίβλεψη της ΓΓΑ. Δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, πληρώθηκε ο εργολάβος και εγκαταλείφθηκε… Μπορεί όλοι να το λέμε, το κολυμβητήριο του Πολυτεχνείου, δεν ήταν το Πολυτεχνείο μέτοχος σε όλη αυτή την ιστορία που έγινε. Επί πρυτανείας του κ. Διγαλάκη ανελήφθη μια προσπάθεια, η τεχνική μας υπηρεσία εκπόνησε δύο τεχνικές μελέτες για την αποκατάσταση του κολυμβητηρίου και την ενεργειακή αναβάθμιση και εκεί διερευνήθηκαν ορισμένες λύσεις. Οταν μετά ανέλαβα εγώ ως πρύτανης, πήγα, συζήτησα με το τότε υπουργείο Αθλητισμού, δηλαδή επί προηγούμενης κυβερνήσεως, τους στείλαμε τις μελέτες, δεν προέκυψε κάτι θετικό από αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή, μέχρι στιγμής, ας είμαστε ειλικρινείς, ως τοπική κοινωνία και Πολυτεχνείο, “καήκαμε” δύο φορές… Αυτή, λοιπόν, είναι η τρίτη φορά, εύχομαι να είναι η τρίτη και φαρμακερή!».

Για τις σκέψεις του Πολυτεχνείου στην πρόταση της ΓΓΑ: «Είμαστε ανοιχτοί. Ηταν νομίζω καλή πρωτοβουλία από την πλευρά του κ. Αυγενάκη. Είμαστε πάντα ανοιχτοί να καθίσουμε και να παρουσιάσουμε κι εμείς τα δικά μας σχέδια που έχουμε γι’ αυτό το χώρο. Το Πολυτεχνείο δεν έχει πρόβλημα να παραχωρήσει και επιπρόσθετη γη. Θα πρέπει όμως να υπάρχει η εγγύηση και εκεί πρέπει να καθίσουμε το Πολυτεχνείο, το υπουργείο, αλλά και η τοπική κοινωνία, να συζητήσουμε και να υπάρχει η εγγύηση για δύο πράγματα: Οτι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το σχέδιο, να μην μείνει δηλαδή στα χαρτιά ή γίνει κάτι και ρημάξει και δεύτερον θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα υπάρχει ένας φορέας διαχείρισης μετά, ο οποίος θα το αναλάβει και δεν θα το εγκαταλείψουμε».

Για τους όρους που θέτει το Πολυτεχνείο: «Αυτοί είναι λογικοί όροι. Δηλαδή εάν το Πολυτεχνείο θα βγει και θα πει ότι εμείς παραχωρούμε το κολυμβητήριο, τη γη και επιπρόσθετα 15-20 στρέμματα σε κάποιον άλλο φορέα και αυτός δεν κάνει τίποτε, δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος. Η προσπάθεια μας θα πρέπει να είναι -βάζω μέσα και την τοπική κοινωνία, το Δήμο, την Περιφέρεια και φυσικά το υπουργείο, έχουμε όλη την καλή διάθεση- να συμβάλουμε και να παραχωρήσουμε την γη για να γίνουν αυτά τα πράγματα. Θα πρέπει όμως όλοι μαζί να βεβαιωθούμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και κατόπιν το έργο θα λειτουργήσει».

Για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση απ’ το Πολυτεχνείο μετά την ανακοίνωση της ΓΓΑ: «Θα συζητήσουμε το θέμα στη συνεδρίαση της συγκλήτου, η οποία δεν έχει οριστεί ακόμα. Εμείς είμαστε ανοιχτοί. Εξάλλου, στόχος του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι ν’ αξιοποιήσει όλο αυτό το μεγάλο τριγωνικό οικόπεδο μέχρι κάτω τον κόμβο του Πολυκλαδικού μέσω ενός σχεδίου το οποίο τώρα εκπονείται. Και μέσα σε αυτό έχουμε εμείς εντάξει το κολυμβητήριο και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε στον κ. υπουργό και την τοπική κοινωνία και το δικό μας σχέδιο για να δει πώς ακριβώς είναι και από την πλευρά μας. Επαναλαμβάνω, είμαστε ανοιχτοί να συμβάλουμε για ν’ αποδοθεί αυτό το κτίσμα, αλλά και οτιδήποτε άλλο γίνει προς χρήση της τοπικής κοινωνίας».

Για το ενδεχόμενο να μη συμφωνήσει η ΓΓΑ και να επιδιώξει το δικό της σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου: «Το δικό μας σχέδιο περιλαμβάνει να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο και ν’ αποδοθεί σε κάποιον φορέα που θα το λειτουργήσει. Δεν διαφοροποιείται. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Απλώς πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε».

Για το αν μπορεί ενδεχομένως να το λειτουργήσει η ΓΓΑ: «Το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση του».

κολυμβητήριο ακρωτήρι
κολυμβητήριο ακρωτήρι

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΦΗ: Ανανέωσε ο Νέιρα -“Θέλω να μείνω εδώ πολλά χρόνια”

Επιστολή αθλητή στη FIBA: "Δεν θα περιμένω μέχρι να αποσυρθώ, για να πω ότι είμαι γκέι”