Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σκουρτόπουλος: «Θα κάνουμε το καθήκον μας»
skourtopoulos.jpg
 clock 06:12 | 30/11/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Τη βεβαιότητα του ότι η Εθνική Ανδρών θα κάνει το καθήκον της απέναντι στην Γερμανία, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο στο ματς (σ.σ. έχει «σφραγιστεί» η πρόκριση στην τελική φάση), εξέφρασε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης (30/11, 19:00) του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τα «πάντσερ» στο «Δ. Τόφαλος», για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. 
«Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία. Είναι μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα, τρέχουν επί 40 λεπτά και έχουν έναν υψηλό ρυθμό ανεξάρτητα από το σκορ, ενώ δείχνουν μεγάλη διάθεση. Πιστεύω πως ταιριάζουμε σε αρκετά πράγματα με την ομάδα της Γερμανίας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Είχαμε πολλά προβλήματα αυτή τη φορά, όχι μόνο τα γνωστά της Ευρωλίγκας αλλά και τραυματισμών. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μια ομάδα έτοιμη να ανταποκριθεί μέσα στο γήπεδο και για μια ακόμη φορά να κάνει το καθήκον της», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 
«Σίγουρα θα καταφέρουν να πάρουν συμμετοχή όλοι, είτε κόντρα στη Γερμανία είτε απέναντι στη Σερβία τη Δευτέρα. Είναι και μια επιβράβευση γιατί όλο αυτό το διάστημα όποτε χρειάστηκε όλα αυτά τα παιδιά ήταν μαζί μας. Καλέσαμε και κάποια νεαρά παιδιά, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τι εστί η Εθνική. Πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα βάζοντας κάποια παιδιά για να έχουν αρχικά επαφή με την ομάδα και στη συνέχεια να έχουν πιο σημαντικό ρόλο. Θα ανακοινώσουμε μετά την προπόνηση τη δωδεκάδα. Είναι κάπως πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. », πρόσθεσε. 
Αναφερόμενος στους αντιπάλους είπε: «Το γερμανικό μπάσκετ και το πρωτάθλημα της χώρας έχει ανέβει πολύ. Έχουν καλό παραγωγικό πρόγραμμα, καλής ποιότητας ξένους, μια πολύ σοβαρή λίγκα και στέλνουν πολλά παιδιά στα κολέγια. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, διαθέτει παίκτες με σημαντικό ρόλο στο Basketball Champions League και το Eurocup και είδαμε πως παρά τις απουσίες που είχαν όπως όλες οι ομάδες, δημιούργησαν σε όλα τα παράθυρα μια πολύ δυνατή ομάδα».
Για την παρουσία της Εθνικής στην Πάτρα, είπε: «Είναι ευχάριστο που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μια πόλη σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ. Το γήπεδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ο Προμηθέας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και από αυτή ωφελήθηκε και το συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο έχει αναμορφωθεί. Είναι κάτι που χρειαζόταν η πόλη της Πάτρας γιατί διαθέτει πολλά γήπεδα, αλλά όχι πολλά για διεθνείς αγώνες. Νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα να έρθει η Εθνική εδώ και πιστεύω πως ο κόσμος θα την αγκαλιάσει. Δουλεύουμε ήδη τρεις μέρες εδώ, είναι πολύ καλά τα πράγματα και ελπίζω αύριο να ολοκληρωθεί η παρουσία μας εδώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis