Αθλητικά

Το Σαββατοκύριακο τα Αρκάδια στο Ρέθυμνο

arkadia.jpg
 
 Οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις  των 79ωνΑρκαδίων  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στο Δημοτικό γήπεδο Γάλλου και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνης (γήπεδο Σοχώρα) με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Οι Αρκάδιοι αγώνες με κεντρικό αγώνα τον κλασικό και ιστορικό «Αρκάδιο Δρόμο» των 22,4 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019 με έναρξη από την κεντρική πύλη της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στις 11:10 και τερματισμό στο Δημοτικό Γήπεδο Ρεθύμνου (Σοχώρα).

Όπως κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, μικροί και μεγάλοι, μαθητές σχολείων και εθελοντές από το Ρέθυμνο και την υπόλοιπη Ελλάδα θα τιμήσουν και φέτος τη μνήμη της αυτοθυσίας των ηρώων της Μονής Αρκαδίου.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Οι Αγώνες Στίβου θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Γάλλου από τις 15.00 έως τις 18.00. Την ίδια μέρα θα γίνει διανομή υλικού των Αρκαδίων Αγώνων από τις 14.00 έως τις 20.00, στο κλειστό γυμναστήριο Ρεθύμνου (Μελίνα Μερκούρη).
Οι κατηγορίες που αγωνίζονται είναι :

  • : Απόσταση 60μ-150μ-1000μ : Αγοριών –κοριτσιών με έτος γέννησης 2006-2007
  • :Απόσταση 80μ-150μ-1000μ : Αγοριών – κοριτσιών με έτος γέννησης 2004-2005
  • ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ : 100-800μ με έτος γέννησης  2003 και πριν…

Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία –μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την ΚΥΑ.
 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ

  • Για τους αθλητές του δυναμικού βαδίσματος η εκκίνηση από την Ι.Μ. Αρκαδίου θα γίνει στις 8.15π.μ.. Ακολουθεί στις 9.00π.μ. ο ημιμαραθώνιος με πατίνια (21χμ), που οργανώνει ο σύλλογος ΟΚΑ Πρέβελη στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ρεθύμνου. Στις 11.10 θα γίνει η εκκίνηση του Αρκάδιου δρόμου Ανδρών – Γυναικών από την Ι.Μ. Αρκαδίου

 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (ΣΟΧΩΡΑ)

  •  Στις 11.30 θα αρχίσει ητελετή έναρξης των 79ωνΑρκαδίων και θα ακολουθήσουν οιεκδηλώσεις με πλούσιο καλλιτεχνικό καιαθλητικό πρόγραμμα –αθλητικές εκδηλώσεις μαθητων «kids athletics». Ακολουθούν επίσης, αγώνας δρόμου 1000μ. αθλητών δημοτικών σχολείων και ΑΜΕΑ με εκκίνηση από το λιμάνι, το «κρητικό βόλι» ανδρών, βετεράνων και μαθητών δημοτικών σχολείων, σφαιροβολία ΑΜΕΑ και αγώνας Ανδρών – γυναικών απόστασης 6.000μ από τη γέφυρα Πλατανιά (διασταύρωση για Αρκάδι). Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από τους συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

 
Σε αυτό το κάλεσμα συμμετοχής σας θέλουμε όλους κοντά μας να τιμήσουμε  τους ήρωες του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και να δώσουμε το δικό μας ρυθμό σε αυτή την διοργάνωση που αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της κρητικής ψυχής και αναδεικνύει τους αγώνες των προγόνων μας

Αθλητικά

ΕΠΟ: Με 14 ομάδες η Σούπερ Λιγκ-Όρισε μπαράζ Ξάνθη–Απόλλων

Ξάνθη - Ατρόμητος

Παρά τις αντιδράσεις των Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης για μπαράζ, η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει τους διπλούς αγώνες μεταξύ της ομάδας από τη Θράκη και της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», για 22 και 29 Αυγούστου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ψήφισε υπέρ των «15» συλλόγων στη μεγάλη κατηγορία, αλλά δεν έπιασε τα 3/4 των ψήφων, που απαιτούνταν. 

Έτσι, οι Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης θα παλέψουν για μια θέση στη Super League 1, ενώ τέλος οι έδρες των αγώνων, θα οριστούν με κλήρωση.

Η ΕΠΟ δεν ασχοληθηκε με την Super League 2