Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΑ: Βραβεύει Πίττα, Στεφανουδάκη και Κωστάκη

Image
w24-134716manolisstefanoudakis1.jpg
 clock 20:27 | 21/06/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Πανελλήνιο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου διοργανώνει ο ΠΟΑ με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου. Θα συμμετάσχουν και οι ομάδες Κ16 των Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Εργοτέλη, Αστέρα Ρεθύμνου και Λίντο.

Το 1ο τουρνουά ακαδημιών “Γιάννης Καλέμπουμπας” (το οποίο όπως μαρτυρά και ο τίτλος του είναι προς τιμήν του επί σειρά ετών (πρώην) προέδρου της ομάδας του Ατσαλένιου, Γιάννη Καλέμπουμπα) θα διεξαχθεί το τριήμερο 25, 26 και 27 Ιουνίου στο γήπεδο του ΠΟΑ με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη διάρκεια του τουρνουά η ομάδα του Ατσαλένιου θα τιμήσει και τρεις αθλητικές προσωπικότητες για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Πρόκειται για τον Δημήτρη Πίττα, τον Μανώλη Στεφανουδάκη και τον Γιώργο Κωστάκη.

 

Το ενημερωτικό δελτίο τύπου του ΠΟΑ δίνει τις λεπτομέρειες:

«Το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο στο τουρνουά Ακαδημιών “Γιάννης Καλέμπουμπας” η ομάδα μας θα τιμήσει τον Δημήτρη Πίττα, ο οποίος:

Είναι παλαίμαχος Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού μέσου, με πολυετή καριέρα στα Εθνικά Πρωταθλήματα. Ξεκίνησε την αγωνιστική του σταδιοδρομία από την ερασιτεχνική ομάδα του Γ.Σ. Πατησίων το 1974, σε ηλικία 13,5 ετών.

Αναδείχθηκε πρωταθλητής Αθηνών και παράλληλα κλήθηκε και αγωνίσθηκε στην Εθνική Ομάδα των Νέων, αλλά και στην Εθνική Ομάδα Ερασιτεχνών παικτών. Το 1976 συμμετείχε στα Τελικά του Βελγίου και με τις δυο αυτές Ομάδες.

Το καλοκαίρι του 1978 μεταγράφηκε στην Κόρινθο, όπου έμεινε τρεις χρονιές, κατακτώντας τίτλο πρωταθλητή Β’ Εθνικής και ανέβηκε στην Α’ Εθνική το 1979, όπου και έπαιξε το 1979-80 και το 1980-81.

Από το 1981-82 αγωνιζόταν στον Εθνικό και κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα των Ανδρών. Παράλληλα, είχε καταταγεί στην Ελληνική Αστυνομία (τότε χωροφυλακή) και αγωνιζόταν στην Εθνική Ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, επί 15 έτη, ως αρχηγός.

Το 1985 μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ, ενώ είχε προτάσεις και από ΟΣΦΠ, Λόκερεν Βελγίου. Από το 1986 και για τα επόμενα τρία χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ με την οποία πήρε το πρωτάθλημα του 1989, ενώ στη συνέχεια ήταν στην ΕΑΡ (Β’ Εθνικής), όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του το 1992.

Συνολικά, έλαβε μέρος σε 256 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας, σημειώνοντας 47 τέρματα. Αναλυτικά, με Κόρινθο είχε 66 συμμετοχές και 18 γκολ, με Εθνικό 120 συμμετοχές και 24 γκολ, με ΠΑΟΚ 27 συμμετοχές και 1 γκολ και με ΑΕΚ 43 συμμετοχές και 4 γκολ.

Διακρινόταν για την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση και το ευθύβολο και ισχυρό του σουτ, ιδιαίτερα σε εκτελέσεις φάουλ.

Αλλά και δύο ανθρώπους που δεν έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο όμως έχουν τιμήσει την Ελληνική σημαία κατακτώντας μετάλλια στους Παραολυμπιακούς αγώνες και μας έχουν κάνει υπερήφανους. Πρόκειται για τους αθλητές μας Μανώλη Στεφανουδάκη και Γιώργο Κωστάκη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Ο Εμμανουήλ Στεφανουδάκης γεννήθηκε στις 05 Απριλίου 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τις 23 Απριλίου 2007, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, είναι παραπληγικός.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”.

Κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου στο Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, καθώς επίσης και στο Σωματείο ΑμεΑ “ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”.

Ο Γίγαντας Αθλητής από τη Κρήτη κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου για τρία συνεχόμενα χρόνια, αποδεικνύοντας σε κάθε του συμμετοχή πως δικαίως βρίσκεται στην ελίτ του παγκόσμιου αθλητισμού.

• 2015 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα Χρυσό Μετάλλιο στον Ακοντισμό – Παγκόσμιος Πρωταθλητής

• 2016 Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο Χρυσό Μετάλλιο στον Ακοντισμό- Χρυσός Παραολυμπιονίκης

• 2017 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο Χρυσό Μετάλλιο στον Ακοντισμό- Για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Φέτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο. Ο Κρητικός αθλητής έστειλε το ακόντιο στα 29.45μ. επίδοση που αποτελεί νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ και ήταν μόλις εννέα εκατοστά από το δικό του ατομικό -και πανελλήνιο και παγκόσμιο- που είναι 29.54μ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Τα πρώτα του βήματα τα έκανα στην Αθήνα όταν άρχισε να σπουδάζει στην ΑΣΠΕΤΕ στο τομέα Δομικών Έργων. Ο Γιώργος, ένα παιδί με βαθιά πίστη από μια αγροτική οικογένεια, είχε συμπάθεια στην ΑΕΚ και έγινε αθλητής της με προπονητή τον αείμνηστο μεγάλο αθλητή στιπλ Παπαβασιλείου (στα άλματα είχε προπονητή τον Γιώργο Τοπτσή). Έναν άνθρωπο που ήταν τυχερός γιατί πέρασε από τη ζωή του.

Ο Γιώργος αγωνίστηκε και με αρτιμελείς αθλητές αλλά και σε επίπεδο ΑμΕΑ και δεν άργησε να γίνει 1ος στο άλμα τριπλούν και στο άλμα σε μήκος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Αθήνας, και με Πανελλήνιο ρεκόρ. Για να έρθει…το 1ο Ευρωπαϊκό στο Σουόνσι της Ουαλίας!

Ο Γιώργος Κωστάκης επέστρεψε στον… θρόνο του, στο μήκος κατηγορίας Τ47, μετά από επτά χρόνια με επίδοση 6.45μ., εκμεταλλευόμενος ωστόσο τη δεύτερη καλύτερη προσπάθειά του στον τελικό! Το άλμα που του σφράγισε το χρυσό μετάλλιο ήταν το 4ο με 6.45μ, όμως και τα υπόλοιπα έγκυρα άλματα ήταν αρκετά ψηλά (6.43, 6.39, 6.36, 6.40μ.), με αποτέλεσμα να έχει το αβαντάζ έναντι του Σέρβου Ματιγιάσεβιτς.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Copa America: Νίκη για το Περού, πήρε την ισοπαλία η Βενεζουέλα (video)

ΟΦΗ: Απόψε η προβολή ντοκιμαντέρ για την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis