Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Είχε VAR στην Τούμπα;

paok.jpg

Η διαμαρτυρία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία στην Τούμπα συνεχίζεται και μάλιστα πλέον και με επίσημο τρόπο. Οι πράσινοι έστειλαν επιστολή στην ΚΕΔ και τον Μέλο Περέιρα ζητώντας να μάθουν εάν στην Τούμπα λειτούργησε το VAR.

Στο τριφύλλι ήθελαν να μάθουν εάν στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ λειτούργησε το VAR και εάν έγινε χρήση του στις βασικές επίμαχες φάσεις σύμφωνα με τους πράσινους. Αυτές είναι το μαρκάρισμα του Πέλκα στο 3ο λεπτό για κόκκινη κάρτα. Η φάση που δίνεται πέναλτι στον ΠΑΟΚ και τρίτον το χέρι που κάνει ο Βιεϊρίνια.

Στην ίδια επιστολή οι διοικούντες του Παναθηναϊκού ζητούν να οριστούν διαιτητές επιπέδου Elite ή τουλάχιστον ικανοί να αντέπεξελθουν στις απαιτήσεις και στην κρισιμότητα του επαναληπτικού αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Αθλητικά

Η FIFA δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία για το οφσάιντ

οφσάιντ

Η FIFA θα χρησιμοποιήσει την  η τεχνολογία γιατί πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των αποφάσεων για τα οφσάιντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, δήλωσε αξιωματούχος της στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ARD.

«Στόχος είναι να είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με αυτό το σύστημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ» δήλωσε ο Γιοχάνες Χολτζμίλερ, του τμήματος τεχνολογίας και καινοτομίας της FIFA. Οι δοκιμές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου συλλόγων το 2019, αλλά το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο για χρήση.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναγνωρίζει την ακριβή στιγμή που η μπάλα παίζεται προς τα εμπρός και θα βαθμονομεί τις γραμμές που δείχνουν τη θέση του επιτιθέμενου, ο οποίος είναι έτοιμος να λάβει μια πάσα, σε σχέση με την μπάλα.

«Η ιδέα πίσω από αυτήν την τεχνολογία για το οφσάιντ είναι να επιταχυνθεί ο έλεγχος τέτοιων καταστάσεων μέσω του VAR», συμπλήρωσε ο Χολτζμίλερ.