Αθλητικά

'Οροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων της ΕΚΑΣΚ

ΕΚΑΣΚ

Η ΕΚΑΣΚ ανακοίνωσε τους όρους και τους προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων που είναι στην αρμοδιότητά της.

Η σεζόν “ανοίγει” χρονικά με το Κύπελλο ανδρών, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με τους αγώνες της Α’ φάσης.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ αναφέρει τα εξής:

"Οι αγώνες διεξάγονται αυστηρά σύμφωνα με τις σχετικές ισχύουσες, αυτή την περίοδο, αποφάσεις της ΓΓΑ.

  • Πρόσβαση στην εγκατάσταση για τη διεξαγωγή του αγώνα έχουν υποχρεωτικά όσοι συμμετέχουν σε αυτόν (καλαθοσφαιριστές, διαιτητές, αξιωματούχοι αγώνα από ΕΟΚ και Ενώσεις-Τ.Ε. και αξιωματούχοι ομάδων) καθώς και όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση του (προσωπικό ομοσπονδίας, προσωπικό ενώσεων, προσωπικό ομάδων, προσωπικό εγκατάστασης, δυνάμεις ασφαλείας κ.ο.κ.) Τα προσωπικό, όλων των εμπλεκομένων στη διοργάνωση των αγώνων φορέων, θα πρέπει να περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγής τους.
  • Σε όλους τους αγώνες η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση, για πιθανή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.
  • Πέραν των καλαθοσφαιριστών – στριών, των προπονητών, των γυμναστών και των διαιτητών κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του αγώνα, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να φοράνε προστατευτικές μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στην εγκατάσταση.
  • Οι γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει υγειονομικό υλικό (καλάθια απορριμμάτων, χαρτιά υγείας κ.ο.κ.) καθώς και υλικό προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά υγρά κλπ.) και οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός να έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
  • Οι καλαθοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι των ομάδων και οι αξιωματούχοι του αγώνα θα πρέπει να εισέρχονται στο χώρο των αποδυτηρίων από μία και μοναδική είσοδο η οποία θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους συγκεκριμένους
  • Προκειμένου να συμβάλλουν στην ομαλή πρόσβαση στην εγκατάσταση, συστήνεται όπως, σε κάθε είσοδο, δικαίωμα εισόδου και παραμονής να έχουν οι ακόλουθοι:

– 18 άτομα αποστολή της γηπεδούχου ομάδας.

– 18 άτομα αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας. – Ο κομισάριος του αγώνα

– Οι διαιτητές του αγώνα

– Η Γραμματεία του αγώνα

– Παρατηρητής Διαιτησίας

 

– Ο Ιατρός του αγώνα

– 2 άτομα Στατιστικής Υπηρεσίας

– 2 άτομα για Τηλεοπτική – Διαδικτυακή Κάλυψη

– Το μέγιστο 15 διαπιστευμένα άτομα από το ΔΣ της ΕΟΚ, της Ένωση ή της Τοπικής Επιτροπής. – Security, ανάλογα με το εκάστοτε σχέδιο ασφαλείας του αγώνα.

– Αστυνομικοί, ανάλογα με το εκάστοτε σχέδιο ασφαλείας του αγώνα.

– Όχι περισσότεροι από 6 δημοσιογράφοι-φωτογράφοι οι οποίοι θα είναι διαπιστευμένοι από τη διοργανώτρια αρχή και θα βρίσκονται στις εξέδρες της εγκατάστασης.

– Κατ ́ εξαίρεση, δίνεται το δικαίωμα να παρευρεθούν και να παραμείνουν για όσο χρειασθεί και λοιπές ιδιότητες όπως τραυματιοφορείς, πυροσβέστες κ.α. μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και κατόπιν κλήσης τους από τα αρμόδια όργανα του αγώνα.

Οι αγωνιζόμενες ομάδες θα πρέπει να προσκομίζουν στη γραμματεία του αγώνα ονομαστική λίστα με τα άτομα της αποστολής τους.

  • Πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο έχουν κατ’ αντιστοιχία οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές, κομισάριος, γραμματεία, ιατρός, οι φωτογράφοι, η στατιστική υπηρεσία, τηλεοπτικό συνεργείο, οι κατέχοντες σχετική διαπίστευση."

 

Αθλητικά

Πήρε και επίσημα άδεια η ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ

ΟΦΗ Βόλει .jpg

Η ομάδα βόλει του ΟΦΗ έλαβε άδεια συμμετοχής στην VOLLEY LEAGUE για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, απο την Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το ΤΑΑ ΟΦΗ ΒΟΛΕΙ.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει: “Μια ακόμη σημαντική είδηση για το ΤΑΑ ΟΦΗ ΒΟΛΕΙ. Η Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού, ενημέρωσε και επίσημα ότι χορηγεί άδεια συμμετοχής στην VOLLEY LEAGUE για την αγωνιστική περίοδο 2020-21”.

Παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος, άδεια έλαβαν και τα 8 ΤΑΑ της μεγάλης κατηγορίας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΣΑΠ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 έλαβε αδειοδότηση και το Τ.Α.Α. Ο.Φ.Η. και έτσι συμπληρώθηκαν όλες οι αδειοδοτήσεις των οκτώ ΤΑΑ για τη σεζόν 2020-21”.

Tο πρωτάθλημα της Volley League ξεκινάει το Σαββατοκύριακο με την πρώτη αγωνιστική.

Πρώτος αντίπαλος του ΟΦΗ, ο Παναθηναικός, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, το Σάββατο (24/10, 8.30μμ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις και οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League:

Volley League – 1η αγωνιστική

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Κροίσος Πέρσης Νέα Σμύρνη, 19.00 (V.L. T.V.): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Γεωργιάδης Στ., Βαρατάσης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Αγίου Θωμά 20.30 (V.L. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Κουτσούλας, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Κατερλή, Αρβανίτης, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Δ. Βικέλας Σύρος 16.00 (V.L. T.V.): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας

Διαιτητές: Βουδούρης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Βρούτσης, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Ζηρίνειο Κηφισιά 18.00 (Ε.Ρ.Τ.): Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Τόλιος, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.