Αθλητικά

Οι οδηγίες για την επανέναρξη προπονήσεων σε Super League 2 και Volley League

gga.jpg

Εκδόθηκαν από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ εξειδικευμένες οδηγίες εφαρμογής του αυστηρότατου υγειονομικού πρωτοκόλλου και των απαραίτητων εβδομαδιαίων τεστ Covid-19, για την επανέναρξη προπονήσεων των ΠΑΕ της Super League 2 και των TAA της Volley League με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Οι οδηγίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

- Κάθε ομάδα ορίζει έναν υπεύθυνο εκπρόσωπο για θέματα που αφορούν στη λοίμωξη COVID 19 σε υγειονομικό και διοικητικό επίπεδο (σημείο επαφής COVID 19) και γνωστοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, e-mail) στη διοργανώτρια αρχή, με κοινοποίηση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ).

- Οι αθλητές, προπονητές και το λοιπό προσωπικό των ομάδων που συμμετέχει στην προπονητική δραστηριότητα των ομάδων, υποχρεούνται από την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Το πρώτο τεστ για COVID19 γίνεται πριν την έναρξη των προπονήσεων.

- Μετά και τη διενέργεια του εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου, η ομάδα γνωστοποιεί στη διοργανώτρια αρχή τα αποτελέσματα του ελέγχου, επισυνάπτοντας και τη σχετική βεβαίωση του εργαστηρίου.
Μία φορά την εβδομάδα, η διοργανώτρια αρχή αποστέλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λίστα με τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων προληπτικών ελέγχων καθώς και τον αριθμό των τυχόν θετικών δειγμάτων, ανά ομάδα, όπως προκύπτουν από τις σχετικές βεβαιώσεις ελέγχου των ομάδων.

- Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εφαρμόζονται αυστηρά και απαρέγκλιτα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Champions League: Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν στους «16» - Όλα τα ζευγάρια

Κρήτη

Τζανάκης - κορωνοϊός: Στην Κρήτη επικρατεί καθολικά το βρετανικό στέλεχος

νίκος τζανάκης

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης δήλωσε σήμερα, όσον αφορά στην πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ότι μάλλον θα είναι η κορυφή του παγόβουνου αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως μετά τις 10 του Μάρτη να αρχίσουμε μία αργή αποκλιμάκωση αλλά «μην περιμένουμε τριψήφια νούμερα».

Τόνισε πως «πιθανότατα όλο τον Μάρτη θα έχουμε τετραψήφια νούμερα».

Αναφορικά με την Κρήτη και τη βρετανική μετάλλαξη εκεί δήλωσε πως «πραγματικά είναι βρετανική μετάλλαξη και για αυτό η Κρήτη για πρώτη φορά, από την έναρξη της πανδημίας, αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό και βαρύτερο κύμα. Φαίνεται ότι τα χαρακτηριστικά της Κρήτης, γεωγραφικά, ανθρώπινα, κοινωνικά και η εφαρμογή των μέτρων ήταν αρκετή για να συμπιέσει το παλιό παραδοσιακό στέλεχος αλλά δεν είναι αρκετά να καταστείλουν το νέο στέλεχος το οποίο παρουσιάστηκε από τις πρώτες Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή επικρατεί καθολικά στην Κρήτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κρήτη αυτή τη στιγμή παρότι έχει ένα μήνα τώρα με σχεδόν καθ' ολοκληρία επικράτηση του βρετανικού στελέχους, φαίνεται ότι το υγειονομικό σύστημα είναι περίπου στο 50% όσον αφορά τους νοσηλευομένους και περίπου 20% με 30% όσον αφορά στις ΜΕΘ.

Μάλιστα, αν επικρατήσει το βρετανικό στέλεχος -που σχεδόν είναι σίγουρο- τότε τα παραδοσιακά μέτρα ενδεχομένως είναι αναποτελεσματικά και πρέπει να σκεφτούμε άλλες στρατηγικές.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση βοήθειας για τη 15χρονη Κρητικοπούλα - Όλοι μαζί μια γροθιά για την Ζωή

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα

Ηράκλειο - Σχολεία: Το ωράριο της τηλεκπαίδευσης και οι εγγραφές της Α' τάξης