Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΦΗ: ''Οι 4 Ολλανδοί των Κρητικών ζουν μια... περιπέτεια στην Ελλάδα''

Image
οφη ολλανδοί
 clock 12:01 | 12/03/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Μια ολλανδική παροικία έχει δημιουργηθεί στον ΟΦΗ, καθώς αγωνίζονται μαζί οι Μπόι Βάτερμαν, Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν, Μάικ Φαν Ντάινεν και Λουκ Καστάνιος. Οι τέσσερις Ολλανδοί μίλησαν για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά και τη ζωή τους στην Κρήτη, στο ολλανδικό περιοδικό «elfvoetbal» που ταξίδεψε στην Κρήτη για να τους συναντήσει.

«Όλοι μαζί παρακολουθούμε μαζί ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Μπόι μάς κάλεσε στο σπίτι του για να δούμε Άγιαξ - Αϊντχόφεν» τόνισε ο Ντε Γκούζμαν για να συμπληρώσει ο Καστάνιος αστειευόμενος: «Δυστυχώς αυτό το κάνει μόνο κάθε 20 παιχνίδια. Το να μαζευόμαστε στο σπίτι του Μπόι είναι το πιο εύκολο. Έχει το μεγαλύτερο σπίτι και η γυναίκα του με τον γιο του είναι εδώ. Μένω κοντά στα παιδιά. Ο Τζόναθαν κοντά στον Μάικ, μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί μέσα σε 20 λεπτά».

Image
οφη ολλανδοί

Ο Ντε Γκούζμαν σημείωσε: «Συνήθως τρώμε μαζί. Συναντιόμαστε με άλλους τρεις Ολλανδούς που παίζουν στον Εργοτέλη (Νεράλ, Κόνραντ, Άπι). Αυτά τα παιδιά είναι μόνα τους εδώ και δεν κανονίζουν αρκετά από την ομάδα τους για εκείνους. Είναι δύκολο να προγραμματίσεις κάποια πράγματα. Τα προγράμματα εδώ γίνονται γνωστά καθυστερημένα, όχι μόνο από τις ομάδες, αλλά από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές Αρχές. Δώσαμε ένα παιχνίδι χθες που είχε προγραμματιστεί να δοθεί μια εβδομάδα αργότερα(εννοεί αυτό με τον Ατρόμητο). Πέντε μέρες νωρίτερα ακούσαμε πως το ματς θα γίνει νωρίτερα. Η διοίκηση αποφάσισε πως πρέπει να πάμε στην Αθήνα για πέντε ημέρες, το πρόγραμμα όλων ήρθε ανάποδα».

Ο Βάτερμαν από την πλευρά του είπε: «Υπάρχει ένας διαφορετικός κόσμος στην οργάνωση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ολλανδία. Μετά από δύο χρόνια στην Τουρκία και πέντε στην Κύπρο, έχω συνηθίσει σε αυτό. Μπορώ να καταλάβω τον Μάικ πως έχει μεγαλύτερη δυσκολία πάνω σε αυτό. Η προηγούμενη εμπειρία του εκτός Ολλανδίας ήταν στην Γερμανία όπου τα πάντα προγραμματίζονται τέλεια. Τώρα έχει μπει σε μια νέα ποδοσφαιρική κουλτούρα. Οταν φύγαμε για διακοπές το προηγούμενο καλοκαίρι δεν γνωρίζαμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σήμερα δεν γνωρίζουμε πού θα προπονηθούμε αύριο, χθες δεν ξέραμε που θα γίνει προπόνηση σήμερα (αυτό εξαιτίας των έργων που γίνονται στο ΒΑΚ)».

Ο έμπειρος κίπερ του ΟΦΗ πρόσθεσε: «Στην αρχή αυτή η αβεβαιότητα με έτρωγε. Είμαι κάποιος που δίνει πολύ μεγάλη αξία στις υποδομές. Τώρα γνωρίζω πως αυτό δεν θα αλλάξει. Προσπαθώ να μην ασχολούμαι με αυτό πλέον. Η ζωή εδώ είναι πολύ καλή για να με απασχολεί αυτό. Όταν έληξε το συμβόλαιό μου με το ΑΠΟΕΛ θα μπορούσα να μείνω στην Κύπρο αλλά δεν ήθελα να πάω από την καλύτερη και μεγαλύτερη ομάδα της χώρας σε ένα μικρότερο κλαμπ. Η επιστροφή μου στην Ολλανδία δεν ήταν στις επιλογές μου. Δεν έχω επιστρέψει για 10 χρόνια και αυτό ήταν δύσκολο για εμένα, λόγω ηλικίας. Γνώριζα τον βοηθό προπονητή του ΟΦΗ και ο μάνατζερ μου Γιαν ντε Βίσερ, όπως ο Γιώργος Σαμαράς, είχε αγωνιστεί στη Χέρενφεϊν, και γνωρίζονταν. Έτσι ξεκίνησαν όλα».

Ακόμα, ο Ντε Γκούζμαν δήλωσε πως ακόμα παρακολουθεί στενά τα παιχνίδια της Φέγενορντ και πως μια μέρα θα ήθελε να επιστρέψει εκεί.

Ο Σαμαράς θυμήθηκε τη μεταγραφή του στη Χέρενφεϊν

Ο Γιώργος Σαμαράς μίλησε για τη μεταγραφή του στη Χέρενφεϊν και τόνισε πως ο πατέρας του δεν πίστευε πως είχε υπογράψει στην ολλανδική ομάδα.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ μίλησε στο ολλανδικό περιοδικό “EFL Voetbal”.

Χαρακτηριστικά, ο Σαμαράς δήλωσε: “Στη Χέρενφεϊν υπέγραψα μετά από δέκα μέρες προπονήσεων. Μην ξεχνάτε πώς ήταν οι εποχές. Τότε ήταν δύσκολο για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή από τη Δυτική Ευρώπη να πάει στην Ολλανδία και να ξεκινήσει την καριέρα του. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε είσαι από τη Νιγηρία, τη Βουλγαρία, το Ισραήλ και την Ουγκάντα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι σκάουτς ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο και οι μάνατζερ γεμίζουν το διαδίκτυο με φωτογραφίες και video. Τότε έπρεπε να εκπροσωπείς μόνος σου τον εαυτό του. Τότε η Χέρενφεϊν ήταν ένα πολύ γνωστό κλαμπ που έδινε ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό. Η αρχή ήταν επιτυχημένη”.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: “Μετά την πρώτη προπόνηση πήγα κατευθείαν στον πρόεδρο. Με περίμενε με ένα μεγάλο φάκελο και με ρώτησε αν είχα μαζί μου το διαβατήριό μου. Τότε έβγαλε το συμβόλαιό μου και υπέγραψα. Ήμουν έκπληκτος. Κάλεσα αμέσως στο σπίτι μου, ο πατέρας μου νόμιζε πως του έκανα πλάκα. Πέταξε για την Ολλανδία πέντε ημέρες μετά και προς έκπληξήν μου η αρχή ήταν δύσκολη για εμένα. Έπρεπε να συνηθίσω τον τρόπο ζωής, τον καιρό, το φαγητό. Είμαι ευγνώμων ως ποδοσφαιριστής που στα πρώτα μου βήματα συνάντησα τον Leen van der Lee, ο οποίος με βοήθησε αρκετά. Σύντομα κατάλαβα πως η Χέρενφεϊν ήταν ένα οικογενειακό κλαμπ. Οι νέοι παίκτες έρχονταν σε μια οικογένεια. Στην αρχή έμενα σε ξενοδοχείο, μετά μετακομίσαμε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων όπου έμεναν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Τις δύο πρώτες χρονιές η μητέρα μου ερχόταν συχνά για να μείνει μαζί μου. Ο πατέρας μου δεν μπορούσε να έρθει επειδή ήταν προπονητής στον ΟΦΗ. Όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του το 2002 ήρθε και έμεινε μόνιμα στην Ολλανδία. Μετακομίσαμε στο Lemmer. Έχουμε ακόμα το σπίτι, ο πατέρας μου έρχεται και μένει δύο τρεις φορές τον χρόνο και το χρησιμοποιεί σαν βάση ώστε να κάνει σκάουτινγκ σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία ενώ εγώ δεν έχω έρθει ακόμα τα τελευταία πέντε χρόνια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κύπελλο Βόλεϊ γυναικών: Στο Λίντο απόψε (12/3-19:00) ο τελικός Παναθηναϊκός - Α.Ο.Θήρας

Daily Mail: ''Συμφώνησε με τον Χάαλαντ η Μάντσεστερ Σίτι''

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis