Αθλητικά

Διαβάστε επίσης

ΚΚΕ και γονείς αθλουμένων κολυμβητηρίου κατά ΕΑΚΗ

kolymvisi_goneis_syneleysi.jpg

Τον κεφαλικό φόρο των 5 ευρώ ανά αθλούμενο στο κολυμβητήριο Ηρακλείου και των 2 ευρώ στο στάδιο Ελευθερίας που αποφάσισε να επιβάλει η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ.Επίσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του κολυμβητηρίου «Λίντο» μετά την Γενική Συνέλευση των μελών του έστειλε επιστολή -καταπέλτη κατά του ΕΑΚΗ ,σε υπουργό αθλητισμού και σε βουλευτές.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:
“Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο χαράτσι σε αθλούμενους και κυρίως τους γονείς παιδιών που αθλούνται στο Στάδιο της Ελευθερίας (Κόρακα), στο κλειστό γυμναστήριο «Λίντο» και στο κολυμβητήριο που προσπαθεί να επιβάλει με απόφαση του το Ενιαίο Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου ΝΠΔΔ που υπάγεται στη ΓΓ Αθλητισμού και διοικείται από κυβερνητικά στελέχη.
Πιο συγκεκριμένα προσπαθεί με απόφαση του να επιβάλει κεφαλικό φόρο 2 ευρώ σε Στάδιο και Λίντο αντίστοιχα ενώ απαιτεί 5 ευρώ ανά αθλούμενο στο κολυμβητήριο. Στο όνομα της δήθεν ισονομίας ανάμεσα στα σωματεία που χρησιμοποιούν τους χώρους και των αυξημένων αναγκών συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ το μάρμαρο ξανά θα πληρωθεί από τους γονείς.
Είναι δικαιολογημένη λοιπόν η αγανάκτηση που έχει προκαλέσει στους γονείς των αθλούμενων στο Ηράκλειο η απαράδεκτη αυτή απόφαση. Η απόφαση του ΕΑΚΗ αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αφού οι γονείς πληρώνουν διαρκώς για να μπορούν να αθλούνται τα παιδιά τους και οι συνθήκες στο κολυμβητήριο είναι απαράδεκτες με ευθύνη όλων των διοικήσεων.
Αυτή είναι η μεταμνημονιακή «κανονικότητα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπου εκτός από τα παλιά να προστίθενται διαρκώς νέα χαράτσια με την συνέχιση της πολιτικής υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και τελικά πλήρους εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού.
Το ΚΚΕ θεωρεί πως ο Αθλητισμός όπως η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός είναι δικαίωμα για όλους –μικρούς και μεγάλους- και αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι δωρεάν. Ο λαός πρέπει να απαιτήσει χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό τόσο για τα έξοδα λειτουργίας όσο και για τις ανάγκες επισκευής και συντήρησης του κολυμβητηρίου και των υπολοίπων χώρων”.

Η επιστολή του συλλόγου γονέων προς υπουργό και βουλευτές
 
«Τα μέλη του συλλόγου μας σήμερα ενημερώθηκαν για την απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚΗ (ΑΔΑ:Ψ17Π469ΗΓΞ-Χ2Χ/16.08.2018) που αφορά τη λειτουργία του κολυμβητηρίου τη νέα κολυμβητική σεζόν 2018-19.
Η διοίκηση του ΕΑΚΗ ζητάει 5 ευρώ  ανά αθλητή για ατομική χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου  μηνιαίως με την προϋπόθεση να αφαιρεθούν από το ποσό που καταβάλουμε ως συνδρομή  προς τα σωματεία, κάτι που όμως δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα εφαρμοστεί στη πράξη. Γνωρίζουμε ότι τα σωματεία έχουν ήδη απαντήσει στη διοίκηση (επιστολή 05/09/18) ότι αδυνατούν να προχωρήσουν σε μείωση των συνδρομών τους,  εξηγώντας ότι πληρώνουν ενοίκια για τη χρήση διαδρομών, τη μικρή πισίνα, τον αποθηκευτικό χώρο τους και τη χρησιμοποίηση  παπλώματος. Καλούμαστε λοιπόν οι γονείς,  βάση της απόφασης του ΕΑΚΗ, να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα. 
Όπως όλοι γνωρίζουμε το Λίντο είναι Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και χρηματοδοτείται από το κράτος για τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του. Τα μέλη του συλλόγου , ως φορολογούμενοι πολίτες, δικαιούνται να κάνουν χρήση του χώρου καθότι πληρώνουμε και τις μηνιαίες συνδρομές στα σωματεία. Κρίνουμε λοιπόν αδιανόητο να καλούμαστε να πληρώσουμε εις διπλούν με την επιπλέον οικονομική απαίτηση της επιτροπής διοίκησης του  ΕΑΚΗ.
Τα τεράστια έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι αποτέλεσμα της κακής διοίκησης όλων των επιτροπών διοικήσεως που ανέλαβαν μέχρι και σήμερα,
 οι οποίες  χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό δεν μπόρεσαν να εκσυγχρονίσουν ενεργειακά το μοναδικό  ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο στη πόλη μας ώστε να μειώσουν τα έξοδα λειτουργίας του.
Ως  γονείς των αθλητών επιβαρυνόμαστε οικονομικά τη συνδρομή , τον εξοπλισμό κολύμβησης , το κόστος συμμετοχής στις ημερίδες και στα πρωταθλήματα, τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς σε όλες τις κολυμβητικές αποστολές εντός και εκτός Κρήτης, τις ανανεώσεις ατομικών δελτίων υγείας κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά προστέθηκε άλλη μια μετακίνηση αφού το Λίντο δεν φιλοξένησε τους χειμερινούς αγώνες προ-αγωνιστικών κατηγοριών λόγω μικρής κερκίδας. Πιστεύουμε  ότι η επιβολή αυτού του επιπλέον κόστους θα αναγκάσει πολλές οικογένειες να διακόψουν τα παιδιά τους από την κολύμβηση.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε επίσης ότι αυτή η απόφαση της διοικήσεως του ΕΑΚΗ  δεν συνάδει με το σκοπό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα με «τον στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή της αθλητικής πολιτικής της χώρας, στο πλαίσιο της συνταγματικής  υποχρέωσης του κράτους για την προστασία, ανώτατη εποπτεία και οικονομική στήριξη του αθλητισμού» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Καταλήγουμε λοιπόν ότι δεν μπορούμε εμείς να γίνουμε οι εισπράκτορες της διοίκησης ΕΑΚΗ επειδή όπως ισχυρίζεται δυσκολεύεται  να πάρει τα χρήματα από τα σωματεία ή να γίνουμε οι χρηματοδότες του κολυμβητηρίου  επειδή δεν διεκδικεί από το υπουργείο παραπάνω χρήματα ως όφειλε να κάνει για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης. Η διοίκηση του ΕΑΚΗ με αυτή της την απόφαση προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της και ωθεί τους γονείς να έρθουν σε κόντρα με τα σωματεία αντί να προσπαθήσει να βρει μια λύση σε συνεργασία με τα σωματεία και το υπουργείο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους χαρακτηρίζουμε την επιβολή αυτής της χρέωσης άδικη και καταχρηστική και ζητάμε από την διοίκηση του ΕΑΚΗ να ανακαλέσει την απόφαση της με ΑΔΑ:Ψ17Π469ΗΓΞ-Χ2Χ/16.08.2018 και αποφασίζουμε ομόφωνα να μην καταβάλουμε αυτό το «χαράτσι» στο ΕΑΚΗ.
Παρόλο που δεν υπήρξε διαβούλευση από την μεριά της διοίκησης ΕΑΚΗ εμείς σαν σύλλογος είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο όποτε μας ζητηθεί από την διοίκηση.»
 
 

Αθλητικά

Ευρωπαικό στίβου: Πέμπτη η Πόλακ στο επί κοντώ

polak.jpg

Με την κατάληψη της πέμπτης θέση ολοκλήρωσε την πρώτη της παρουσία σε τελικό του επί κοντώ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν η Ελένη Πόλακ.

Η Ελένη Πόλακ μπήκε στον αγώνα στα 4.35μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη, όπως και τα 4,45μ. Στα 4,55μ. χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να τα ξεπεράσει.

Στη συνέχεια άφησε τα 4,60μ. και ακολούθως πέρασε με την τρίτη τα 4,65μ. Ο πήχης μετά πήγε στα 4,70μ. η Πόλακ δεν κατάφερε να τον περάσει και έτσι με 4,65μ. κατέλαβε την πέμπτη θέση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο δεύτερο άλμα της στα 4.70μ. η Πόλακ έπεσε άτσαλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά όπως αποδείχτηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΦΗ: Νέος προπονητής ο Νίκος Νιόπλιας;

Basket League: Μεγάλες νίκες ΠΑΟΚ και Ηρακλή