Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γκαγκάτσης: «Μεταφέρουμε την εμπειρία της εθνικής σε φιλάθλους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»
ΜΑΚΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ
 clock 19:10 | 07/06/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Ελλάδα και η Ιταλία, δύο εθνικές ομάδες που έμειναν εκτός της τελικής φάσης του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ολοκληρώνουν απόψε (22:00) τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για τη σεζόν 2025-26 με το διεθνές φιλικό παιχνίδι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, στο χαιρετισμό του για αυτό το φιλικό ματς τόνισε πως πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να μεταφέρει την εμπειρία της εθνικής ομάδας σε φιλάθλους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Εκ μέρους της ΕΠΟ σάς καλωσορίζω στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου η Εθνική επιστρέφει για έναν σπουδαίο φιλικό αγώνα, με την Ιταλία, έναν αντίπαλο με μεγάλη ιστορία και ξεχωριστό ειδικό βάρος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η επιλογή των φετινών φιλικών αγώνων εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της ομάδας μας ενόψει μιας ιστορικής πρόκλησης, καθώς από το φθινόπωρο η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη League A του Nations League και θα δοκιμαστεί σε συνθήκες πολύ υψηλού ανταγωνισμού. 

Η Εθνική αντιμετώπισε πριν από λίγες ημέρες τη Σουηδία, που συμμετέχει στο Μουντιάλ, και απόψε φιλοξενεί την Ιταλία, η φανέλα της οποίας φέρει τέσσερα αστέρια που αντιστοιχούν στις ισάριθμες κατακτήσεις Μουντιάλ.

Η παρουσία της Εθνικής στο Ηράκλειο δεν είναι συγκυριακή. Η Ομοσπονδία έχει αξιολογήσει έμπρακτα τη θερμή ανταπόκριση και τη σταθερή στήριξη του φίλαθλου κοινού της Κρήτης, το οποίο δημιουργεί κάθε φορά ατμόσφαιρα αντάξια της ιστορίας και της προσπάθειας των διεθνών μας. Για τον ίδιο λόγο, το Ηράκλειο έχει φιλοξενήσει πέρσι το καλοκαίρι δύο φιλικούς αγώνες της Εθνικής, ενώ επιλέχθηκε και για τη διοργάνωση τόσο του αμέσως προηγούμενου, όσο και του προσεχούς Super Cup.

Η ΕΠΟ κινείται με βάση τη φιλοσοφία της αποκέντρωσης και επιθυμεί η Εθνική Ομάδα να αγωνίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι οι διεθνείς κανονιστικές απαιτήσεις, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και σε επίπεδο υποδομών και προσβασιμότητας, περιορίζουν αντικειμενικά τις διαθέσιμες επιλογές.



Παρ’ όλα αυτά, κάθε πόλη που μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις φιλοξενίας διεθνών αγώνων αποτελεί για την Ομοσπονδία πολύτιμο συνεργάτη και σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της Εθνικής Ομάδας σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι χαρά και επιδίωξή μας να αξιοποιούμε τέτοιες επιλογές, μεταφέροντας την εμπειρία της Εθνικής σε φιλάθλους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis