Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Ελλάδας: Πότε κληρώνει για τα playoffs του Nations League - Οι αντίπαλοι

Εθνική ομάδα
 clock 00:59 | 19/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Το βράδυ της Δευτέρας (18/11) συμπληρώθηκε το καρέ των πιθανών αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας για τα playoffs ανόδου στην πρώτη κατηγορία του Nations League. Η «γαλανόλευκη» κέρδισε το… δικαίωμα να «παλέψει» για μια θέση μεταξύ των κορυφαίων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης του Β’ ομίλου στην League B.

Το «συγκρότημα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία για την άνοδο, καθώς στις 20 και τις 23 Μαρτίου του 2025 θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση ομίλου της League A. Μάλιστα, το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και η ρεβάνς θα είναι εκτός.

Η ελληνική ομάδα θα δώσει το «παρών» στη διαδικασία της κλήρωσης των playoffs, την Παρασκευή (22/11) και θα μάθει τον αντίπαλό της στην παραπάνω διαδικασία, μεταξύ των Βελγίου, Σκωτίας, Σερβίας και Ουγγαρίας.Ωστόσο, τα δύο ματς στη «μάχη» της ανόδου δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τα προκριματικά της εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2026 σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Για την ακρίβεια, την εκκίνηση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βάσει του επίσημου προγραμματισμού από την UEFA, τα πρώτα ματς έχουν οριστεί για το διήμερο 21-22 Μαρτίου, ήτοι ενδιάμεσα των δύο κρίσιμων playoffs για το Nations League, κάτι που σημαίνει πως η «γαλανόλευκη» δεν μπορεί να πάρει μέρος.Σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδας κληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου σε όμιλο των τεσσάρων ομάδων, τότε θα δώσει τα πρώτα της παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ στις 4-6 Σεπτεμβρίου του 2025, ενώ αν είναι σε όμιλο των πέντε ομάδων, οι πρώτες αναμετρήσεις θα γίνουν τις 6-7 Ιουνίου.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis