Αθλητικά

ΕΟΚ: «Μπλόκο» στις αιτήσεις, μένει μέχρι τις εκλογές η προσωρινή διοίκηση

fanis-vasilakopoylos.jpg

Η τωρινή προσωρινή διοίκηση θα οδηγήσει την ΕΟΚ σε εκλογές, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε όλες τις αιτήσεις για τον διορισμό νέας διοίκησης στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η ΕΟΚ εξέδωσε σήμερα (4/6) ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρει:

«Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις περί διορισμού νέας προσωρινής διοίκησης. Μετά ταύτα η υφιστάμενη Προσωρινή Διοίκηση με πρόεδρο τον Γ. Βασιλακόπουλο θα πράξει τα προβλεπόμενα για τη διεξαγωγή νόμιμης και δημοκρατικής Γενικής Συνέλευσης και Εκλογών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση καθοριστική στην απόφαση πραγματοποίησε ο Τάκης Μπαλτάκος, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Σε αυτή επισήμανε ότι η προσωρινή διοίκηση έκανε αυτό που έπρεπε, αφού οδήγησε την Ομοσπονδία μέχρι τις εκλογές, όμως αυτές δεν έγιναν ποτέ λόγω παρέμβασης από εξωγενείς παράγοντες.

Πάντως, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η ημερομηνία των αρχαιρεσιών είναι ακόμα απροσδιόριστη. Ωστόσο, ακόμα και έτσι το Πρωτοδικείο έκρινε ότι δεν υπάρχει βάσιμος λόγος για αλλαγή στην ηγεσία της ΕΟΚ.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι είχαν κατατεθεί έξι αιτήσεις για αλλαγή διοίκησης στην Ομοσπονδία! Δύο από την πλευρά Φασούλα, δύο από πλευράς Λιόλιου, μία του ΠΑΟΚ και μία του Μπαλασόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: "Οι Αγώνες έχουν χάσει το νόημά τους"

Super League 2: Τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα