Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: "Οι Αγώνες έχουν χάσει το νόημά τους"

Ολυμπιακοί αγώνες 2020

''Η Ιαπωνία βρέθηκε «παγιδευμένη» με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που έχουν προγραμματιστεί σε μόλις επτά εβδομάδες'', δήλωσε το μέλος της ιαπωνικής Ολυμπιακής επιτροπής και πρώην πρωταθλήτρια στο τζούντο, Καόρι Γιαμαγκούτσι, εκτιμώντας ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός έχει «χάσει το νόημά του», αλλά ότι είναι πολύ αργά για να ακυρωθεί.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, «δοκιμάζοντας» τις Ολυμπιακές αρχές, τους διοργανωτές και την ιαπωνική κυβέρνηση, παρά την υγειονομική κατάσταση και την αντίθεση της πλειονότητας των Ιαπώνων πολιτών.

«Νομίζω, ότι έχουμε ήδη χάσει την ευκαιρία να τους ακυρώσουμε», δήλωσε η πρώην τζουντόκα και μέλος της ιαπωνικής Ολυμπιακής επιτροπής, Καόρι Γιαμαγκούτσι, μιλώντας στο ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Kyodo» και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούμε να σταματήσουμε τίποτα τώρα. Οι Αγώνες έχουν ήδη χάσει το νόημά τους και διατηρούνται μόνο και μόνο επειδή πρέπει».

Η Ολυμπιονίκης της χώρας, επικρίνει την στάση της ιαπωνικής κυβέρνησης, της οργανωτικής επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία «φαίνεται να θέλει να αποφύγει τον διάλογο», όπως τόνισε με νόημα και συνέχισε: «Δεν θα έπρεπε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι μία γιορτή ειρήνης; Το αντίθετο της ειρήνης, είναι μια σκληρή και επίμονη προσέγγιση για να πούμε ότι «οι άνθρωποι ενδέχεται να είναι εναντίον τους, αλλά θα αλλάξουν γνώμη όταν αρχίσουν οι Αγώνες». Η ΔΟΕ φαίνεται να πιστεύει ότι η κοινή γνώμη στην Ιαπωνία δεν είναι σημαντική».

Σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις, ο ιαπωνικός πληθυσμός είναι κατά κύριο λόγο, αντίθετος με την διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, φοβούμενοι ότι η διοργάνωση, θα επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας, ενώ 10 από τις 47 περιφέρειες του Αρχιπελάγους, παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Τζον Κόατες, είπε τον περασμένο μήνα ότι'' οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν, ακόμη κι εάν το Τόκιο βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.''

Η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ιαπωνία, που άρχισε τον Φεβρουάριο, έχει επικριθεί ευρέως για τη βραδύτητά της. Αν και υπάρχουν σημάδια επιτάχυνσης τις τελευταίες ημέρες, μόνο το 3% του ιαπωνικού πληθυσμού έχει λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τζον Φαντ Σιπ: «Συγχαρητήρια για το μαχητικό πνεύμα» (video)

Αργεντινή: Τίμησαν τον Μαραντόνα με άγαλμα (video)