Skip to main content
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κούγιας: «Έγινα υποχείριο του Πατέρα»

Image
kougias.jpg
 clock 20:16 | 02/02/2016 writer icon newsroom ekriti.gr

Για την κατηγορία της δημοσιοποίησης συνομιλιών Μπέου-Δαλούκα μίλησε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μεταξύ άλλων είπε ότι άκουσε διάλογο Μαρινάκη-Πιλάβιου «με ποινική αξιολόγηση» κι έγινε υποχείριο του Πατέρα.

Όσα είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Κούγιας στο ΣΠΟΡ FM 94,6

«Είναι μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει από το 2012 και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Τον Μάρτιο του 2012 κλήθηκα από τον κ. Πατέρα για να ακούσω κάποιες κασέτες. Είχα πολλά χρόνια να μιλήσω μαζί του και πήγα στα γραφεία του, στις ιδιαίτερες εγκαταστάσεις απομαγνητοφωνήσεων που διαθέτει. Άκουσα δυο cd, στο ένα μιλούσαν οι Μπέος-Μαρινάκης και στο άλλο οι Μαρινάκης-Πιλάβιος. Τότε ήταν στη Γ’ Εθνική η ομάδα μου, κατατρεχόταν από τη διαιτησία και παρόλο που κάθε χρόνο ήταν η καλύτερη, ανέβαιναν οι γνωστές περίεργες ομάδες, που αποκαλύφθηκε μετά ότι ηγούνταν των στημένων αγώνων. 

Σε αυτή τη συνάντηση άκουσα και συνομιλία με τον Πιλάβιο. Στην εκπομπή σας στον Blue Sky είχα πει ότι ξέρω και για μια άλλη κασέτα στην οποία μιλάει αυτός κι αυτός. Εγώ τα άκουσα έκθαμβος, αλλά γνωρίζοντας τι συμβαίνει, επιβεβαίωσα αυτά που πιθανολογούσα. Στις κασέτες αυτές φαινόταν ότι ο Μπέος μπορούσε να βάζει όποιον διαιτητή θέλει και αυτό έλεγε στον Δαλούκα. Στην άλλη κασέτα υπήρχε συνομιλία των Μαρινάκη-Πιλάβιου για άλλα θέματα που είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο, τα οποία έχουν ποινική αξιολόγηση. 

Μετά από λίγες μέρες μου εστάλη στο γραφείο αυτό το υλικό, με βάση το οποίο έκανα μια συνέντευξη Τύπου. Τότε εγώ δεν γνώριζα ότι μια κατάθεση που είχα δώσει το Νοέμβριο του 2010 είχε δρομολογήσει εξελίξεις και ότι είχε αρθεί το απόρρητο του Τσακογιάννη, με αποτέλεσμα όσοι μιλούσαν μαζί του να μαγνητοφωνούνται. Αν το ήξερα, δεν θα έκανα τη συνέντευξη. 

Τις επόμενες μέρες ο κ. Μπέος έκανε μια συνέντευξη, στην οποία είπε ότι γνωρίζει ποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση και ότι είναι ο κ. Πατέρας. Έκανε και μήνυση για χρήση υλικού που ήταν παράνομο. Το ίδιο υλικό δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από μένα, ούτε στη συνέντευξή μου, ούτε πουθενά αλλού. Τις ίδιες μέρες άλλα Μέσα χρησιμοποίησαν αυτό το υλικό. Σε πολλά σάιτ έπαιξε, αλλά ο Μπέος δεν έκανε μήνυση, παρόλο που ακουγόταν η φωνή του. 

Με το που άκουσα αυτά τα cd, ενημέρωσα αμέσως την κα Ράικου, εκείνη τα παρέδωσε αμέσως στον κ. Κορέα, ο οποίος ξεκίνησε δίωξη. Ο κ. Σιμιτζόγλου απέδωσε κατηγορία για πλημμεληματική εκβίαση. Η διαδικασία που αφορά αυτή τη δίωξη ξεκίνησε ξαφνικά από έναν εισαγγελέα, τον κ. Μαστραντωνάκη. Έλεγα ότι είναι αδιανόητο να φέρω εγώ στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία, κινδύνευα τότε και να με πυροβολήσουν. Ήταν η περίοδος με τη συνομιλία που ακουγόταν ο Τσακογιάννης να λέει ότι πρέπει να φάω πέντε σκαμπίλια στα πόδια. 

Τότε λοιπόν χρησιμοποιήθηκε το υλικό αυτό για να ασκηθεί η δίωξη στον Μπέο. Ο Δαλούκας επιβεβαίωσε όσα ακούγονταν στις συνομιλίες. Ξαφνικά ασκεί δίωξη εναντίον μου ο κ. Μαστραντωνάκης και εγώ ενημέρωσα την κα Ράικου. Η αιτία ήταν επειδή έπρεπε να αποκαλυφθεί και ο ρόλος Πατέρα σε αυτή την ιστορία. Κατά την άποψη του εισαγγελέα, υπήρχε και το πρόσωπο του Πατέρα, που θεωρούσε ότι συνεργαζόταν πριν με τον Μπέο και τον Τσακογιάννη. Ερχόταν στην επιφάνεια αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και βρήκα τη χρυσή ευκαιρία να αναδείξω το θέμα. Μάλιστα έγινε μια προσπάθεια τότε από το περιβάλλον του Ολυμπιακού να μη γίνει αυτή η συνέντευξη. 

Έγινε λοιπόν αυτή η δίωξη με κατηγορούμενους τον κ. Πατέρα ως υποκλοπέα και εμένα ως χρήστη του υλικού. Όταν πήγαμε στην ανακρίτρια δεν τέθηκε κανένας περιοριστικός όρος και αυτό δείχνει τη σοβαρότητα της κατηγορίας. Εγώ αυτό που διαπίστωσα σε αυτή τη διαδικασία ήταν πως ο μεγάλος εχθρός του κ. Πατέρα -ο Μπέος- είχε γίνει ο καλύτερός του φίλος. Δεν κλήθηκε ποτέ ο κ. Πατέρας να πει ποιος του έδωσε αυτά τα cd. Ο Πατέρας τα έφτιαξε τα cd, μου το είχε πει ο ίδιος. Εγώ δεν ήθελα να τον εκθέσω. Αφού μου έδινε τη δυνατότητα να αναδείξω τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο, δεν ήθελα να τον εκθέσω. 

Άποψη μου είναι ότι ήθελε να κινηθεί εναντίον των Μπέου-Μαρινάκη. Ήταν στο διάστημα που είχε αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και είχε ανακαλύψει ότι όλο το περιβάλλον του είχε μετακομίσει στον Μαρινάκη. Δεν περίμενε ο κ. Πατέρας ότι θα επανέλθει και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ξανά αυτούς τους ανθρώπους. Την υπεράσπιση του κ. Δαλούκα μου τηλεφώνησε ο κ. Πατέρας να την αναλάβω. Έβλεπα το περιβάλλον που υποτίθεται ότι είναι κόντρα με τον Πατέρα, να είναι μαζί του. Κατάλαβα ότι αυτοί θέλουν να συνεχίζουν την ίδια δουλειά και ότι θύματα θα είμαστε εμείς που βάζουμε τα λεφτά μας στο ποδόσφαιρο. Όλοι αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν βάλει λεφτά και εγώ έχω βάλει όλη την περιουσία μου. 

Έγινα υποχείριο του Πατέρα. Ήταν η τελευταία μου ευκαιρία το να χρησιμοποιήσω αυτό το υλικό. Είχα γίνει ο γραφικός του ποδοσφαίρου. Δεν με νοιάζουν τα αξιώματα. Λέτε το πρόβλημα της ζωής μου να είναι το να είμαι πρόεδρος; Είναι πρόεδρος της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης και του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης; Εμένα το μυαλό μου είναι στη δουλειά μου και στα παιδιά μου. 

Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι γράφεται ότι είναι κατηγορούμενος ο Κούγιας. Για μένα μια τέτοια κατηγορία είναι τίτλος τιμής. Δεν πάει το μυαλό μου στο πονηρό, ότι οι Εισαγγελείς είχαν κάποιο περίεργο σκοπό. 

Εσείς είχατε στενή επαφή με τον κ. Πατέρα. Ό,τι έχω ακούσει εγώ, το έχετε ακούσει κι εσείς. Ό,τι εστάλη σε εμένα, το πήρατε κι εσείς. Με αυτό το cd ισχύει ότι έχει γίνει πολύ σκληρός εκβιασμός στον κ. Πιλάβιο από αυτούς που είχαν στα χέρια τους αυτή τη συνομιλία. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Από τη μια οι εξυγιαντές και από την άλλη οι δράστες των εγκλημάτων. Αυτοί που είναι στην ΕΠΟ τόσα χρόνια έχουν τεράστια ευθύνη. Αν ο υπερ-κοριός παρακολουθούσε τις συνομιλίες όλων αυτών τα συγκεκριμένα χρόνια, θα μπορούσαμε να μιλάμε για κάθαρση. Βλέπω ότι γίνεται ένας αγώνας να φύγει η ΕΠΟ και να έρθει μια άλλη ΕΠΟ, αλλά γίνεται με τα ίδια εργαλεία. 

Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτός που ανέδειξε τα αδικήματα στο ποδόσφαιρο έχει ονοματεπώνυμο. Έχω δώσει καταθέσεις. Εγώ κατέστησα κατηγορούμενο τον κ. Μαρινάκη. Αυτό που έκανα στη συνέχεια ήταν να μεταβάλλω τον βαθμό συμμετοχής του. Είπα ότι εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι πρόεδροι, αλλά όλοι αυτοί που βρίσκονται στην ΕΠΟ. Δεν πάει κανείς να καταθέσει και γι’ αυτό το συγκεκριμένο βούλευμα είναι τίτλος τιμής για μένα». 

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis