Αθλητικά

Ποδόσφαιρο

Αποβολή της Γουατεμάλας από τις διεθνείς διοργανώσεις

gty_fifa.jpg

Η FIFA διέταξε την αποβολή της Γουατεμάλας από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, μετά την άρνηση των υπευθύνων της ομοσπονδίας της χώρας να αναγνωρίσουν μία επιτροπή που ορίστηκε από την παγκόσμια συνομοσπονδία για τα «τρέξει» προσωρινά τα ποδοσφαιρικά θέματα. 
Η απόφαση αυτή, όπως ανακοινώθηκε από την FIFA, σημαίνει ότι η εθνική ομάδα της Γουατεμάλας και οι σύλλογοι της χώρας δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ ούτε η ομοσπονδία δεν ενισχύεται στο εξής οικονομικά από την ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου.
Η FIFA αναφέρει ότι παρενέβη στην ομοσπονδία της χώρας (FEDEFUT) τον περασμένο Δεκέμβριο, τοποθετώντας μία επιτροπή εξομάλυνσης, προκειμένου να ασχοληθεί με τις διεργασίες της FEDEFUT, να οργανώσει τις εκλογές και να εκσυγχρονίσει το καταστατικό της.
Ωστόσο, η παγκόσμια συνομοσπονδία διευκρίνισε ότη η επιτροπή αυτή «δεν ήταν δυνατό να συνεχίσει να λειτουργεί», μετά την τελευταία γενική συνέλευση της FEDEFUT η οποία απέρριψε την εντολή της. «Η αναστολή θα αρθεί μόνο εάν η ομοσπονδία της Γουατεμάλας επικυρώσει την παράταση της εντολής της επιτροπής εξομάλυνσης μέχρι τις 31 Ιουλίου», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η FIFA.
Ηδη, η Γουατεμάλα έχει αποκλειστεί από τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2018.  

Αθλητικά

Euro 2020: Ουαλία-Ελβετία 1-1 (video)

ελβετια ουαλλια.jpg

Ουαλία και  Ελβετία αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 σε παιχνίδι του Α' ομίλου του Euro 2020, που εγινε στο Μπακού