Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 1/2 κιλό λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 ντομάτες μέτριες ώριμες
- μαϊντανός
- αλάτι-πιπέρι
- Πλένουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε κομμάτια και το βάζουμε με νερό και αλάτι να βράσει.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες φέτες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τα φέρνουμε μερικές βόλτες στην κατσαρόλα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε.
- Στρώνουμε σε άλλη κατσαρόλα μια σειρά χταπόδι, μια σειρά ντομάτες, κρεμμύδι, μαϊντανό κλπ.
- Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το λάδι από το τηγάνισμα.
- Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.