Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χταπόδι με μελιτζάνες

Χταπόδι με μελιτζάνες
 clock 06:46 | 30/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 ντομάτες μέτριες ώριμες
  • μαϊντανός
  • αλάτι-πιπέρι

  • Πλένουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε κομμάτια και το βάζουμε με νερό και αλάτι να βράσει.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες φέτες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τα φέρνουμε μερικές βόλτες στην κατσαρόλα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε.
  • Στρώνουμε σε άλλη κατσαρόλα μια σειρά χταπόδι, μια σειρά ντομάτες, κρεμμύδι, μαϊντανό κλπ.
  • Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το λάδι από το τηγάνισμα.
  • Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis