Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 4 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 3 χαρτάκια βανίλιας
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
- Το βάζετε σε μια μικρή λεκάνη και προσθέτετε το γάλα και τα αυγά καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη.
- Χτυπάτε πολύ καλά το μίγμα με σύρμα των αυγών να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα κουρκούτι πηχτό.
- Βάζετε σε τηγάνι καλό λάδι και ρίχνετε κουταλιές κουταλιές από το μείγμα.
- Όταν φουσκώσουν και ψηθούν από τη μια πλευρά, γυρίζετε με δυο πιρούνια και όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
- Κατόπιν τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με το σιρόπι.
- Αν θέλετε μπορείτε απλά να τις σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Για το σιρόπι:
- Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά περίπου