Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανίτες με γάλα και αυγά

Τηγανίτες με γάλα και αυγά
 clock 05:57 | 13/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • ​1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • ​1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 3 χαρτάκια βανίλιας

 

​Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού

  • Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
  • Το βάζετε σε μια μικρή λεκάνη και προσθέτετε το γάλα και τα αυγά καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη.
  • Χτυπάτε πολύ καλά το μίγμα με σύρμα των αυγών να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα κουρκούτι πηχτό.
  • Βάζετε σε τηγάνι καλό λάδι και ρίχνετε κουταλιές κουταλιές από το μείγμα.
  • Όταν φουσκώσουν και ψηθούν από τη μια πλευρά, γυρίζετε με δυο πιρούνια και όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Κατόπιν τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με το σιρόπι.
  • Αν θέλετε μπορείτε απλά να τις σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Για το σιρόπι:

  • Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά περίπου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis