Υλικά
- 3 μελιτζάνες στρογγυλές
- 5 πιπεριές
- 3 ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- αλάτι
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στο ηλεκτρικό μάτι, αφού τοποθετήσουμε ένα κομμάτι χρυσόχαρτο.
- Ψήνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο φούρνο, αφού τις τοποθετήσουμε μέσα σε ταψάκι.
- Όταν ψηθούν, αφαιρούμε τη φλούδα από τις πιπεριές.
- Στη συνέχεια, κοπανάμε το σκόρδο με λίγο αλάτι στο γουδί, ώσπου να γίνουν αλοιφή.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις κοπανάμε καλά, ώσπου να λιώσουν.
- Βγάζουμε το μίγμα από το γουδί και ρίχνουμε τις μελιτζάνες ξεφλουδισμένες. Τις χτυπάμε και αυτές ώσπου να λιώσουν.
- Ρίχνουμε ξανά τις πιπεριές στο γουδί και χτυπάμε και τα δύο μαζί να ενωθούν.
- Αφού τα χτυπήσουμε καλά, ρίχνουμε λίγο λάδι, κατόπιν λίγο ξύδι και τα δουλεύουμε ώσπου να τελειώσει το λάδι και το ξύδι.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους, δουλεύουμε λίγο ακόμα τη σαλάτα με το γουδοχέρι, ώσπου να ενωθεί και η ντομάτα με το υπόλοιπο μίγμα και την σερβίρουμε στη σαλατιέρα.