Υλικά
- 8 πιπεριές πράσινες, κίτρινες ή κόκκινες
- 1 κουτάκι φιλέτα αντζούγιες
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη χοντροκομμένη
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- αλάτι-πιπέρι
- Διαλέγετε μεγάλες και τραγανές πιπεριές.
- Κόβετε κάθε μια σε δυο κομμάτια στο μάκρος της. Βγάζετε τους σπόρους.
- Τοποθετείτε λίγες-λίγες σε σχάρα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
- Ψήνετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά και τις γυρίζετε.
- Τις αφήνετε να σιγοψηθούν σε πολύ σιγανή φωτιά επί 20 λεπτά περίπου.
- Σ' αυτό το διάστημα οι πιπεριές θα μαλακώσουν και θα απλώσουν.
- Όταν ψηθούν, τις βγάζετε σε πιατέλα και τοποθετείτε επάνω σε κάθε πιπεριά στο μέρος του ανοίγματος 2 φιλέτα αντζούγιας.
- Προσθέστε κάπαρη και περιχύνετε κάθε πιπεριά με λίγο λάδι.
- Πασπαλίζετε με ρίγανη.