Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιπεριές ψητές με αντζούγιες

Πιπεριές ψητές με αντζούγιες
 clock 06:51 | 11/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 8 πιπεριές πράσινες, κίτρινες ή κόκκινες
  • 1 κουτάκι φιλέτα αντζούγιες
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη χοντροκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • αλάτι-πιπέρι               

  • Διαλέγετε μεγάλες και τραγανές πιπεριές.
  • Κόβετε κάθε μια σε δυο κομμάτια στο μάκρος της. Βγάζετε τους σπόρους.
  • Τοποθετείτε λίγες-λίγες σε σχάρα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
  • Ψήνετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά και τις γυρίζετε.
  • Τις αφήνετε να σιγοψηθούν σε πολύ σιγανή φωτιά επί 20 λεπτά περίπου.
  • Σ' αυτό το διάστημα οι πιπεριές θα μαλακώσουν και θα απλώσουν.
  • Όταν ψηθούν, τις βγάζετε σε πιατέλα και τοποθετείτε επάνω σε κάθε πιπεριά στο μέρος του ανοίγματος 2 φιλέτα αντζούγιας.
  • Προσθέστε  κάπαρη και περιχύνετε κάθε πιπεριά με λίγο λάδι.
  • Πασπαλίζετε με ρίγανη.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis