Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντομάτες γεμιστές με μελιτζάνες

Ντομάτες γεμιστές με μελιτζάνες
 clock 06:04 | 12/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 12-15 ντομάτες
  • ​3 αυγά βραστά σφικτά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού τηγανισμένες μελιτζάνες
  • ​1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά 
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τυρί φέτα χονδροκομμένη
  • ​1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • ​2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ​2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ​αλάτι-πιπέρι

  • Πλένετε τις ντομάτες, τις ανοίγετε, αφαιρείτε την ψίχα και τους σπόρους, τις αλατοπιπερώνετε εσωτερικώς και τις αφήνετε να στραγγίσουν.
  • Στίβετε τις ψίχες σε τρυπητό.
  • Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε μικρά μικρά κομμάτια ρίχνοντας τες αμέσως σε αλατισμένο νερό.
  • Αφού τις κόψετε όλες, τις στραγγίζετε πολύ καλά, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.
  • Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε σ' αυτές το ρύζι, τη φρυγανιά, το τυρί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι ( αφού το καβουρδίσετε στο λάδι που τηγανίσατε τις μελιτζάνες ), αλάτι, πιπέρι και τον μισό πολτό που βγήκε από τις ψίχες της ντομάτας.
  • Τα ζυμώνετε να ανακατευτούν.
  • Γεμίζετε με τη γέμιση αυτή κάθε ντομάτα και πριν τη σκεπάσετε με το καπάκι της, τοποθετείτε μια φέτα αυγό βραστό.
  • Βάζετε κάθε γεμισμένη ντομάτα σε ταψάκι, ρίχνετε τέλος το λάδι του τηγανιού και τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis