Υλικά
- 12-15 ντομάτες
- 3 αυγά βραστά σφικτά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού τηγανισμένες μελιτζάνες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τυρί φέτα χονδροκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι-πιπέρι
- Πλένετε τις ντομάτες, τις ανοίγετε, αφαιρείτε την ψίχα και τους σπόρους, τις αλατοπιπερώνετε εσωτερικώς και τις αφήνετε να στραγγίσουν.
- Στίβετε τις ψίχες σε τρυπητό.
- Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε μικρά μικρά κομμάτια ρίχνοντας τες αμέσως σε αλατισμένο νερό.
- Αφού τις κόψετε όλες, τις στραγγίζετε πολύ καλά, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.
- Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε σ' αυτές το ρύζι, τη φρυγανιά, το τυρί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι ( αφού το καβουρδίσετε στο λάδι που τηγανίσατε τις μελιτζάνες ), αλάτι, πιπέρι και τον μισό πολτό που βγήκε από τις ψίχες της ντομάτας.
- Τα ζυμώνετε να ανακατευτούν.
- Γεμίζετε με τη γέμιση αυτή κάθε ντομάτα και πριν τη σκεπάσετε με το καπάκι της, τοποθετείτε μια φέτα αυγό βραστό.
- Βάζετε κάθε γεμισμένη ντομάτα σε ταψάκι, ρίχνετε τέλος το λάδι του τηγανιού και τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.