Υλικά
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 600 γρ. φιστίκια Αιγίνης ( χοντροκομμένα )
- 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλ. κανέλα
- 1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλο
- 1 φλιτζ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. γλυκόζη
- 2 φλιτζ. νερό
- 2-3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- Ανακατεύετε σε μπολ τα χοντροκομμένα φιστίκια με τη ζάχαρη και τα αρωματικά.
- Απλώνετε τα φύλλα, τα μοιράζετε στα δύο και με ένα πινέλο τα αλείφετε ένα ένα με το βούτυρο.
- Κόβετε τα φύλλα σε μακρόστενες λωρίδες και κάθε λωρίδα σε τετράγωνα κομμάτια.
- Βάζετε από μια κουταλιά γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι και το κλείνετε σε τριγωνάκι.
- Τοποθετείτε τα τριγωνάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί.
- Τα αλείφετε ξανά με βούτυρο και τα γαρνίρετε με φιστίκια Αιγίνης.
- Τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη ώσπου να δέσει ( 5΄ ).
- Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
- Σιροπιάζετε τα γλυκά αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο με το χλιαρό μείγμα.