Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης
 clock 05:43 | 01/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 600 γρ. φιστίκια Αιγίνης ( χοντροκομμένα )
  • 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλο
  • 1 φλιτζ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο

 

Για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. γλυκόζη
  • 2 φλιτζ. νερό 
  • 2-3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

  • Ανακατεύετε σε μπολ τα χοντροκομμένα φιστίκια με τη ζάχαρη και τα αρωματικά.
  • Απλώνετε τα φύλλα, τα μοιράζετε στα δύο και με ένα πινέλο τα αλείφετε ένα ένα με το βούτυρο.
  • Κόβετε τα φύλλα σε μακρόστενες λωρίδες και κάθε λωρίδα σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Βάζετε από μια κουταλιά  γέμιση σε κάθε τετράγωνο κομμάτι και το κλείνετε σε τριγωνάκι.
  • Τοποθετείτε τα τριγωνάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί. 
  • Τα αλείφετε ξανά με βούτυρο και τα γαρνίρετε με φιστίκια Αιγίνης.
  • Τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
  • Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη ώσπου να δέσει ( 5΄ ).
  • Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
  • Σιροπιάζετε τα γλυκά αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο με το χλιαρό μείγμα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis