Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο
- 2 καρότα, χοντροτριμμένα
- 1 μεσαίου μεγέθους παντζάρι χοντροτριμμένο
- 1 φλιτζάνι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1/2 φλιτζάνι φιστίκια
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Για τη σος τζίντζερ-ταχίνι:
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
Για τη σος:
- Σε ένα μούλτι τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε τα έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Δοκιμάστε τη σος και προσθέστε καρυκεύματα, εάν χρειάζεται.
Για τη σαλάτα:
- Τοποθετήστε το κόκκινο και το άσπρο λάχανο, τα καρότα, τα παντζάρια, το κόλιαντρο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατέψτε τα όλα μαζί..
- Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα φιστίκια, τις σταφίδες και το σουσάμι.
Αυτή η σαλάτα μπορεί να παρασκευαστεί μια μέρα πριν. Κρατήστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τη σος σαλάτας χωριστά στο ψυγείο και ανακατέψτε τα όλα μαζί, όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε.