Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανοσαλάτα με σος ταχίνι-τζίντζερ

Λαχανοσαλάτα με σος ταχίνι-τζίντζερ
 clock 00:14 | 01/07/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

Για τη σαλάτα: 

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο 
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο 
  • 2 καρότα, χοντροτριμμένα 
  • 1 μεσαίου μεγέθους παντζάρι  χοντροτριμμένο 
  • 1 φλιτζάνι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο 
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες 
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια 
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες 
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι 

 

Για τη σος τζίντζερ-ταχίνι: 

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας 
  • 1/4 φλιτζάνι νερό 
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι 
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ 
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι 
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου 
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τριμμένο τζίντζερ 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι 

Για τη σος:

  • Σε ένα μούλτι τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε τα έως ότου ομογενοποιηθούν.
  • Δοκιμάστε τη σος και προσθέστε καρυκεύματα, εάν χρειάζεται. 

 

Για τη σαλάτα:

  • Τοποθετήστε το κόκκινο και το άσπρο λάχανο, τα καρότα, τα παντζάρια, το κόλιαντρο σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακατέψτε τα όλα μαζί..
  • Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τα φιστίκια, τις σταφίδες και το σουσάμι. 

Αυτή η σαλάτα μπορεί να παρασκευαστεί μια μέρα πριν. Κρατήστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τη σος σαλάτας χωριστά στο ψυγείο και ανακατέψτε τα όλα μαζί, όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis