Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτέδες τηγανητοί

Κεφτέδες τηγανητοί
 clock 06:50 | 25/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
  • 11/2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

  • Μουσκεύουμε ψίχα ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  • Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τον κιμά, προσθέτουμε τη ψίχα, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον μαϊντανό, ρίγανη, δυόσμο, λεμόνι, λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα ζυμώνουμε να ανακατευτούν καλά.
  • Αν θέλουμε αφήνουμε μια ώρα το κιμά στο ψυγείο και κατόπιν παίρνουμε λίγο-λίγο από το μίγμα, το πλάθουμε σε μικρές μπάλες, το αλευρώνουμε, το τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis