Υλικά
- 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κιλό φύλλο κανταϊφιού
- 12 φύλλα μπακλαβά
Για το σιρόπι:
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού γλυκόζη
- 3 φλιτζάνια νερό
- Ασπρίζετε τα αμύγδαλα και τα χοντροκοπανίζεται.
- Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Παίρνετε μέτριο ταψί, το βουτυρώνετε και στρώνετε 6-7 φύλλα μπακλαβά, βουτυρώνοντας καθένα από αυτά.
- Μοιράζετε το φύλλο του κανταϊφιού σε 2 και στρώνετε το μισό επάνω στα φύλλα του μπακλαβά, ενώ το ανοίγετε λίγο με τα δάχτυλα.
- Το ραντίζετε με βούτυρο και απλώνετε στην επιφάνεια του την αμυγδαλόψιχα.
- Στρώνετε το άλλο μισό κανταΐφι και το ραντίζετε με βούτυρο.
- Διπλώνετε προς τα μέσα τα εξέχοντα φύλλα του μπακλαβά, τα βουτυρώνετε και τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ένα-ένα χωριστά.
- Με μυτερό μαχαιράκι κόβετε γύρω γύρω τα φύλλα, χαράζετε σε μπακλαβωτά ή τετράγωνα τεμάχια, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
- Στο μεταξύ βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη 8 λεπτά περίπου και όταν βγει το κανταΐφι το περιλούεται ζεστό.