Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κανταΐφι γιαννιώτικο

Κανταΐφι γιαννιώτικο
 clock 06:22 | 23/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κιλό φύλλο κανταϊφιού
  • 12 φύλλα μπακλαβά

 

Για το σιρόπι:

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού γλυκόζη
  • 3 φλιτζάνια νερό

  • Ασπρίζετε τα αμύγδαλα και τα χοντροκοπανίζεται.
  • Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Παίρνετε μέτριο ταψί, το βουτυρώνετε και στρώνετε 6-7 φύλλα μπακλαβά, βουτυρώνοντας καθένα από αυτά.
  • Μοιράζετε το φύλλο του κανταϊφιού σε 2 και στρώνετε το μισό επάνω στα φύλλα του μπακλαβά, ενώ το ανοίγετε λίγο με τα δάχτυλα.
  • Το ραντίζετε με βούτυρο και απλώνετε στην επιφάνεια του την αμυγδαλόψιχα.
  • Στρώνετε το άλλο μισό κανταΐφι και το ραντίζετε με βούτυρο.
  • Διπλώνετε προς τα μέσα τα εξέχοντα φύλλα του μπακλαβά, τα βουτυρώνετε και τοποθετείτε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ένα-ένα χωριστά.
  • Με μυτερό μαχαιράκι κόβετε γύρω γύρω τα φύλλα, χαράζετε σε μπακλαβωτά ή τετράγωνα τεμάχια, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
  • Στο μεταξύ βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη 8 λεπτά περίπου και όταν βγει το κανταΐφι το περιλούεται ζεστό.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis