Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζελέ μήλου

Ζελέ μήλου
 clock 06:09 | 12/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 κιλά μήλα ( πλυμένα με την φλούδα τους αλλά χωρίς κουκούτσια )
  • 1/2 lt νερό
  • ζάχαρη ( 300-400 γρ. για 1/2 lt χυμό )
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 2 βανίλιες

  • Αποχυμώνετε τα μήλα και ανακατεύετε το χυμό με τον πολτό που συγκεντρώνετε στον κάδο του αποχυμωτή.
  • Προσθέτετε το νερό και αφήνετε το μίγμα να πάρει μερικές βράσεις.
  • Στρώνετε μέσα σε μεγάλο σουρωτήρι ένα τουλπάνι και σουρώνετε το χυμό.
  • Αφού τον μετρήσετε προσθέτετε την ανάλογη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
  • Αφήνετε όλο το μίγμα να βράσει περίπου 20-30 λεπτά αφαιρώντας συνέχεια τον αφρό.
  • Μόλις δέσει το ζελέ και κρυώσει λίγο, το αδειάζετε σε βάζα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis