Υλικά
- 2 κιλά μήλα ( πλυμένα με την φλούδα τους αλλά χωρίς κουκούτσια )
- 1/2 lt νερό
- ζάχαρη ( 300-400 γρ. για 1/2 lt χυμό )
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 2 βανίλιες
- Αποχυμώνετε τα μήλα και ανακατεύετε το χυμό με τον πολτό που συγκεντρώνετε στον κάδο του αποχυμωτή.
- Προσθέτετε το νερό και αφήνετε το μίγμα να πάρει μερικές βράσεις.
- Στρώνετε μέσα σε μεγάλο σουρωτήρι ένα τουλπάνι και σουρώνετε το χυμό.
- Αφού τον μετρήσετε προσθέτετε την ανάλογη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
- Αφήνετε όλο το μίγμα να βράσει περίπου 20-30 λεπτά αφαιρώντας συνέχεια τον αφρό.
- Μόλις δέσει το ζελέ και κρυώσει λίγο, το αδειάζετε σε βάζα.