Υλικά
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 5 αυγά
- χυμός 2 πορτοκαλιών
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- νερό όσο σηκώνει το σιμιγδάλι
- καρυδόψιχα και μέλι για το πασπάλισμα
- Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Το βάζετε σε λεκανίτσα πήλινη, κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε τα αυγά και το χυμό των πορτοκαλιών.
- Τα ζυμώνετε και προσθέτετε αν χρειαστεί, λίγο νερό.
- Η ζύμη πρέπει να γίνει μάλλον σφικτή.
- Ζυμώνετε τη ζύμη επί 15-20 λεπτά.
- Κόβετε κομματάκια και τα ανοίγετε φύλλο πολύ λεπτό.
- Κόβετε το φύλλο σε λουρίδες πλάτους 2 δακτύλων, σουρώνετε κάθε λουρίδα και ενώνετε τις 2 άκρες της, ώστε να σχηματισθεί κύκλος.
- Βάζετε σε τηγάνι καλό λάδι να κάψει και ρίχνετε μέσα τους κύκλους (όχι περισσότερους από 2-3).
- Αφού φουσκώσουν και ψηθούν (προσέχετε να μην καίγονται, αλλά να παραμένουν κίτρινοι), με 2 πιρούνια, χωρίς να τρυπάτε, βγάζετε και τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Αναλύετε το μέλι με λίγο χλιαρό νερό.
- Τοποθετείτε σε πιατέλα μια σειρά δίπλες, τις ραντίζετε με μέλι και πασπαλίζετε με καρυδόψιχα και κανελοζάχαρη.
- Βάζετε δεύτερη σειρά, κατόπιν τρίτη, ώσπου να τελειώσουν.