Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δίπλες με σιμιγδάλι

Δίπλες με σιμιγδάλι
 clock 12:04 | 09/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 αυγά
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ​νερό όσο σηκώνει το σιμιγδάλι
  • καρυδόψιχα και μέλι για το πασπάλισμα

  • Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Το βάζετε σε λεκανίτσα πήλινη, κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε τα αυγά και το χυμό των πορτοκαλιών.
  • Τα ζυμώνετε και προσθέτετε αν χρειαστεί, λίγο νερό.
  • Η ζύμη πρέπει να γίνει μάλλον σφικτή.
  • Ζυμώνετε τη ζύμη επί 15-20 λεπτά.
  • Κόβετε κομματάκια και τα ανοίγετε φύλλο πολύ λεπτό.
  • Κόβετε το φύλλο σε λουρίδες πλάτους 2 δακτύλων, σουρώνετε κάθε λουρίδα και ενώνετε τις 2 άκρες της, ώστε να σχηματισθεί κύκλος.
  • Βάζετε σε τηγάνι καλό λάδι να κάψει και ρίχνετε μέσα τους κύκλους (όχι περισσότερους από 2-3).
  • Αφού φουσκώσουν και ψηθούν (προσέχετε να μην καίγονται, αλλά να παραμένουν κίτρινοι), με 2 πιρούνια, χωρίς να τρυπάτε, βγάζετε και τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  • Αναλύετε το μέλι με λίγο χλιαρό νερό.
  • Τοποθετείτε σε πιατέλα μια σειρά δίπλες, τις ραντίζετε με μέλι και πασπαλίζετε με καρυδόψιχα και κανελοζάχαρη.
  • Βάζετε δεύτερη σειρά, κατόπιν τρίτη, ώσπου να τελειώσουν.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis