Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γίδα βραστή

Γίδα βραστή
 clock 06:46 | 31/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2 κιλά γίδα
  • 2-3 φύλλα δάφνη
  • 2 καρότα
  • 3-4 κρεμμύδια μικρά
  • 2-3 κρεμμύδια φρέσκα
  • λίγο άνηθο
  • λίγο σέλινο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • λίγο λάδι
  • 8 πατάτες
  • αλάτι-πιπέρι

  • Πλένουμε καλά τη γίδα και τη βάζουμε στη φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, την ξαφρίζουμε, ρίχνουμε και λίγο αλάτι, τη δάφνη και την αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε φέτες.​ Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο και τα ρίχνουμε στο βραστό.
  • Σε λίγο καθαρίζουμε και τις πατάτες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα ολόκληρες κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
  • Μόλις βράσουν στραγγίζουμε το ζουμί, σοτάρουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί.
  • Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε και τα λεμόνια, αραιώνουμε με το γάλα, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και όλα αυτά τα ρίχνουμε στη σούπα.
  • Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα λίγο κρέας, 1-2 πατάτες, 2-3 καρότα κλπ.
  • Αν θέλουμε, πριν την αυγοκόψουμε, ρίχνουμε στο ζουμί λίγο ρύζι.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis