Υλικά
- 2 κιλά γίδα
- 2-3 φύλλα δάφνη
- 2 καρότα
- 3-4 κρεμμύδια μικρά
- 2-3 κρεμμύδια φρέσκα
- λίγο άνηθο
- λίγο σέλινο
- 1 ποτήρι γάλα
- λίγο τυρί τριμμένο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- λίγο λάδι
- 8 πατάτες
- αλάτι-πιπέρι
- Πλένουμε καλά τη γίδα και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, την ξαφρίζουμε, ρίχνουμε και λίγο αλάτι, τη δάφνη και την αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε φέτες. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο και τα ρίχνουμε στο βραστό.
- Σε λίγο καθαρίζουμε και τις πατάτες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα ολόκληρες κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
- Μόλις βράσουν στραγγίζουμε το ζουμί, σοτάρουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί.
- Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε και τα λεμόνια, αραιώνουμε με το γάλα, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και όλα αυτά τα ρίχνουμε στη σούπα.
- Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα λίγο κρέας, 1-2 πατάτες, 2-3 καρότα κλπ.
- Αν θέλουμε, πριν την αυγοκόψουμε, ρίχνουμε στο ζουμί λίγο ρύζι.