Η ισορροπημένη διατροφή, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βελτίωση και τη διατήρηση της καλής κατάστασης της υγείας μας, αποτελεί πλέον, όχι μόνο προτεραιότητα, αλλά και μια αδιάκοπη επιδίωξη της καθημερινότητάς μας.
Σε μία εποχή που η πληθώρα των διατροφικών επιλογών, μας ωθεί σε μία μόνιμη αναζήτηση ισορροπίας, μεταξύ υγιεινής διατροφής και απόλαυσης, τα γλυκαντικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην εύρεση μίας μέσης λύσης.
Τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν αφορούν δύο νέες μεγάλες μελέτες. Και οι δύο εξέτασαν τι συμβαίνει όχι μόνο κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους αλλά και στη διατήρησης του απολεσθέντος βάρους. Αυτό εξέτασαν αυτές οι μελέτες και αυτό που βρήκαν ήταν πως τα άτομα που χρησιμοποιούσαν γλυκαντικά στη δίαιτά τους, είχαν καλύτερη διατήρηση του χαμένου βάρους σε βάθος ενός ή δύο ετών.
Σε σχέση με τον καρκίνο υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά στην άμεση σύνδεση της κατανάλωσης ζάχαρης με τον καρκίνο. Είναι άλλο η κατανάλωση και άλλο η υπερκατανάλωση. Τα γλυκαντικά είναι πρόσθετα οπότε κατά τη διάρκεια του ελέγχου ορίζεται αυτό που ονομάζεται αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη. Ο ΠΟΥ ελέγχει σε τι επίπεδα κατανάλωσης βρίσκεται ο πληθυσμός και αυτή η ημερήσια προσήλωσή είναι πάρα πολύ υψηλή που για να τα φτάσει κάποιος πρέπει να πιεί για παράδειγμα πάνω από 10 αναψυκτικά την ημέρα.
Όσον αφορά τα άτομα με διαβήτη, η μελέτη επισήμανε πως η χρήση των γλυκαντικών στη θέση της ζάχαρης συστήνεται καθώς δεν επηρεάζουν το σάκχαρο.
Διαβάστε επίσης
Ο χυμός που θα σε ανακουφίσει από τους πόνους της περιόδου
ΠOY: Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας αντιμετωπίζει η Ελλάδα