Υγεία

Αν κοιμάσαι λιγότερο από 6 ώρες τότε κινδυνεύεις από αυτές τις ασθένειες

ύπνος-ξυπνητήρι

Με τα νούμερα να είναι τρομακτικά, οι γιατροί τοποθετούν την έλλειψη ύπνου στους πιο επικίνδυνους εχθρούς της υγείας μας

Με τα νούμερα να είναι τρομακτικά, οι γιατροί τοποθετούν την έλλειψη ύπνου στους πιο επικίνδυνους εχθρούς της υγείας μας. Ένας στους τρεις δεν κοιμούνται συνολικά 6 ώρες την ημέρα, και οι επιπτώσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές.

Σύμφωνα με τον Δρ. Sogol Javaheri με ειδίκευση στον ύπνο στο συνεργαζόμενο με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Νοσοκομείο Brigham and Women’s όσοι δεν ξεκουράζονται αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας κινδυνεύουν από τις εξής ασθένειες:

Παχυσαρκία

Ένας στους δύο με προβλήματα ύπνους εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες για παχυσαρκία.

Διαβήτη τύπου 2

Καρδιαγγεικά νοσήματα

Υψηλή πίεση

Αδυναμία συγκράτησης συγκέντρωσης

Οι γιατροί επιμένουν ότι ο ύπνος πρέπει να είναι προτεραιότητά μας και συμβουλεύουν όσους νιώθουν ότι ο ύπνος δεν τους είναι επαρκής πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικό.

Σημειώνουν ότι τα laptops, τα smartphones και η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν δυσκολεύουν την υπόθεση ύπνος, σε όσους έχουν προβλήματα αυπνίας.

Υγεία

Κορωνοϊός - Ε.Ε.: Υπογράφει συμφωνίες για άλλες 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Στην υπογραφή συμβολαίων για την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, κυρίως για να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες για επαναληπτικούς εμβολιασμούς μέσα στα δυο επόμενα χρόνια, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Die Welt την Παρασκευή.

Η εφημερίδα είπε ότι θα υπογραφούν συμβόλαια για παραδόσεις 900 εκατομμυρίων δόσεων, με πρόσθετες συμβάσεις να αφήνουν ανοιχτή την επιλογή για την αγορά άλλων 900 εκατομμυρίων δόσεων.

Οι προγραμματισμένες αγορές θα καλύπτουν επίσης τα 70-80 εκατομμύρια παιδιά στην Ένωση, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεταλλάξεις.

Οι προγραμματισμένες παραγγελίες θα είναι για εμβόλια mRNA, με προτίμηση σε κατασκευαστές που έχουν βάση στην ΕΕ ή που διαθέτουν εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη.

Για την ώρα, μόνο το εμβόλιο των BioNTech - Pfizer, το οποίο κατασκευάζεται στο Βέλγιο και τη Γερμανία, και αυτό της Moderna, που παρασκευάζεται στην Ισπανία και την Ελβετία, πληρούν αυτές τις προδιαγραφές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε η χαμένη «Χρυσή πόλη» 3.000 ετών κοντά στο Λούξορ

Αγορά Ηρακλείου: Ανοιχτά καταστήματα, κλειστά καταστήματα και... πολλά λουκέτα