Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Καρδιές και νεφρά χοίρων θα μεταμοσχεύονται στους ανθρώπους

Image
μεταμόσχευση
 clock 22:16 | 23/08/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε μία ανατρεπτική ανακοίνωση που πιθανότατα να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της ιατρικής προχώρησε ένας από τους πρωτοπόρους γιατρούς στον χώρο των μεταμοσχεύσεων.
Ο Βρετανός γιατρός Sir Terence English που πριν από 40 χρόνια έκανε με επιτυχία μία από τις πρώτες μεταμοσχεύσεις καρδιάς εκτίμησε πως οι καρδιές των χοίρων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταμοσχεύσεις ανθρώπους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Νεφρό εντός του 2019

Σε ομιλία του για τα 40 χρόνια από την πρώτη μεταμόσχευση που έκανε στην Αγγλία αποκάλυψε ακόμα πως στο τέλος του 2019 θα επιχειρηθεί η μεταμόσχευση νεφρού από ένα γουρούνι σε άνθρωπο.
«Αν πετύχει αυτή η μεταμόσχευση τότε  θα μπορούσε να μπουν οι βάσεις για πιο περίπλοκες μεταμοσχεύσεις οργάνων ζώων σε ανθρώπινα σώματα - μια διαδικασία που ονομάζεται «ξενομεταμόσχευση. Θα μπορούμε να μιλάμε σύντομα και για μεταμόσχευση καρδιάς από γουρούνι σε άνθρωπο».

«Μοιάζουν με τις καρδιές των γουρουνιών»

Ο 87χρονος μιλώντας στην Sunday Telegraph συμπλήρωσε: «Εάν το αποτέλεσμα της ξενομεταμόσχευσης είναι ικανοποιητικό με τους νεφρούς των χοίρων στους ανθρώπους τότε είναι πιθανό ότι οι καρδιές θα χρησιμοποιηθούν με καλές επιδράσεις στους ανθρώπους μέσα σε λίγα χρόνια. Εάν λειτουργεί με νεφρό, θα λειτουργήσει και με την καρδιά.

Οι καρδιές των χοίρων έχουν παρόμοια ανατομία με εκείνες των ανθρώπων, έτσι χρησιμοποιούνται ως μοντέλα για την ανάπτυξη νέων θεραπειών. Η καρδιακή ανεπάρκεια θεωρείται παγκόσμια πανδημία, με 26 εκατομμύρια άτομα να πλήττονται σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι η χρήση καρδιών χοιριδίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί καταπολεμούν την ασθένεια».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis