Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη

Image
i_yperkatanalosi_galaktokomikon_ayxanei_ton_kindyno_emfanisis_karkinoy_ston_prostati.jpg
 clock 13:50 | 22/10/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία 47 επιστημονικών μελετών, η υπερβολική κατανάλωση γάλατος, τυριού και βουτύρου αυξάνει κατά 76% τις πιθανότητες να εμφανίσει κάποιος καρκίνο στον προστάτη.

Ερευνητές ανέλυσαν τα αποτελέσματα 47 μελετών που συσχέτιζαν τη διατροφή με τον καρκίνο και βρήκαν ότι οι άνδρες συμμετέχοντες κατανάλωναν σε καθημερινή βάση γαλακτοκομικά. Όπως αποδεικνύεται, η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών ευθύνεται για αύξηση της ινσουλίνης στο σώμα με αποτέλεσμα να αυξάνει και τις πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας.

Το Prostate Cancer UK υποστηρίζει ότι η σύνδεση μεταξύ γαλακτοκομικών και καρκίνου  υπάρχει λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ασβέστιο

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis