Υγεία

Γιατί οι άντρες τρώνε περισσότερο;

αντρας φαγητο

Οι άντρες μερικές φορές τρώνε πολύ, πάρα πολύ. Οχι, δεν προσπαθούν να περιορίσουν την πείνα τους, αλλά να δείξουν πως είναι αρσενικά.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του Εργαστηρίου Τροφίμων του Πανεπιστημίου του Κορνέλ. 
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 93 φοιτητές που βαθμολόγησαν άνδρες και γυναίκες, που ανταγωνίζονταν στο φαγητό, για το πόσο έξυπνοι, ελκυστικοί, υγιείς ή ρομαντικοί φαινόντουσαν.
Οι συμμετέχοντες έφαγαν κατά μέσο όρο 23 φτερούγες κοτόπουλου, όταν τους επευφημούσαν. με τους άνδρες να τρώνε 30,5 φτερούγες κατά μ.ο, ενώ οι γυναίκες 17.

Μετά τον διαγωνισμό, όταν ρωτήθηκαν πως αισθάνθηκαν οι γυναίκες απάντησαν «λίγο αμήχανα», ενώ οι άντρες είπαν πως ήταν «κουλ» και «συναρπαστικό».

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άντρες καταλήγουν να τρώνε περισσότερο, επειδή νομίζουν πως δείχνουν πιο αρσενικά.

Τα ευρήματα έρχονται να υποστηρίξουν προηγούμενες μελέτες, οι οποίες ανέφεραν πως οι άντρες τρώνε πολύ για να επιδεικνύονται.

Ο Μπράιαν Γουάνσκιν, διευθυντής του Εργαστηρίου Τροφίμων και επικεφαλής της μελέτης, τόνισε πως οι άντρες, κυρίως οι ετερόφυλοι, εμφανίζουν γενικά πιο ακραία συμπεριφορά όταν τους βλέπουν γυναίκες.

 

Υγεία

Κορωνοϊός - Pfizer: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο στα παιδιά 5 - 11 ετών

pfizer

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν να υποβάλουν το συντομότερο τα σχετικά στοιχεία στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και άλλες αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν και να λάβουν έγκριση χρήσης του εμβολίου στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Η ανακοίνωση των δύο εταιρειών δεν περιλάμβανε λεπτομερή δεδομένα από τη δοκιμή. Τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από τρίτους ούτε έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό.

Σύμφωνα με ειδικούς, όμως, τα νέα αποτελέσματα συμπίπτουν με αυτά που παρατηρήθηκαν σε μεγαλύτερα παιδιά και σε ενήλικες.

«Είμαστε πρόθυμοι να επεκτείνουμε την προστασία που παρέχει το εμβόλιο στον νεότερο πληθυσμό, υπό την επιφύλαξη κανονιστικής άδειας, ειδικά καθώς παρακολουθούμε την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και την ουσιαστική απειλή που αποτελεί για τα παιδιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω των νέων δεδομένων που δημιουργεί η μετάλλαξη Δέλτα: Σήμερα περίπου ένα στα πέντε νέα κρούσματα είναι σε νέους.

Τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο από τους ενήλικες, ακόμη και όταν εκτίθενται στην παραλλαγή Δέλτα. Εντούτοις, ένας μικρός αριθμός μολυσμένων παιδιών νοσεί σοβαρά, ενώ άλλα μπορεί να έχουν παρατεταμένα συμπτώματα για μήνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - Παραχώρηση αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητούν τρόπους για να βάλουν "φρένο"!

Λιμάνι Ηρακλείου: Σε έναν μήνα θα ξέρουμε τον νέο "ιδιοκτήτη"

Ηράκλειο: Θρήνος για τον Ματθαίο και τον Έρντι... (φωτογραφίες)

ESPA BANNER