Υγεία

Κρήτη

Εκατοντάδες τα νέα περιστατικά στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

παγνη

Ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των παιδιών στην Κρήτη που προσπάθησαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους το 2015 όπως επίσης ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των ραντεβού που κλείστηκαν στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ την ίδια χρονιά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής κ. Παναγιώτη Μπίτσιο, στην Κλινική το έτος 2015 κλείστηκαν 3.217 συνολικά ραντεβού, εκ των οποίων τα 421 αφορούσαν νέα περιστατικά, ενώ από τις 21.1.2015 έχουν γίνει 53 εισαγωγές, με τις περισσότερες αιτίες να αφορούν σε απόπειρες αυτοκτονίας, ψυχώσεις, διαταραχές συμπεριφοράς στο πλαίσιο αυτισμού και νοητικής υστέρησης, άγχος και κατάθλιψη, κακοποίηση ή εναντιωματική συμπεριφορά.

Έκπληξη ωστόσο προκαλεί ο αριθμός των εισαγωγών που αφορούν σε παιδιά που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας. Σύμφωνα με μικρή έρευνα του ekriti.gr το 2015 στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, έγιναν 10 εισαγωγές κοριτσιών τα οποία προσπάθησαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Επίσης έγιναν 7 εισαγωγές παιδιών τα οποία παρουσίασαν αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Από αυτές οι δύο αφορούσαν σε αγόρια και οι πέντε σε κορίτσια. 

Εγκαίνια για την Παιδοψυχιατρική Κλινική 

Τα εγκαίνια της κλινικής πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πέτρου Γιαννουλάτου και προσκεκλημένων φορέων του Ηρακλείου. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το έργο και η λειτουργία της κλινικής και οι ενέργειες που υπολείπονται για την πλήρη ανάπτυξη και την στελέχωση της με μόνιμο προσωπικό, αίτημα και στόχος κοινός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σ αυτήν την κατεύθυνση, το Υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την προκήρυξη μονίμων θέσεων, 2 ΠΕ Ψυχολόγων, 1 ΠΕ Λογοθεραπείας, 1 ΤΕ Κοινωνικής εργασίας, 1 ΤΕ Εργοθεραπείας, 1 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και 5 ΤΕ Νοσηλευτικής, ενώ 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτικής έχει ήδη προκηρυχθεί με την προκήρυξη 5Κ.

Όσον αφορά στην ιατρική υποστήριξη της κλινικής, οι δύο θέσεις επικουρικών παιδοψυχίατρων που είχαν εγκριθεί μετά από αίτημα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έμειναν ακάλυπτες αφού οι γιατροί δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους  και αναμένεται η επαναπροκήρυξη τους.

Όπως εκφράστηκε από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας υπάρχει η πολιτική βούληση για την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με τα ως άνω θέματα, καθώς και τις διαδικασίες έγκρισης που αφορούν στην τροποποίηση του Οργανισμού του ΠΑΓΝΗ και οι οποίες θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της κλινικής.

Κρήτη

Άρωμα Κρήτης... στη μεγάλη επένδυση της Amazon στην Ελλάδα

μαρίνα σταυρακαντωνάκη

Mια Κρητικιά, αποτέλεσε τον συνδετήριο κρίκο για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας Amazon στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti η Public Policy Manager της Amazon για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, κόρη του γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιώργου Σταυρακαντωνάκη, με τις γνώσεις και τις ικανότητές της, έφερε σε επαφή Έλληνες και Αμερικανούς, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες όπου η Amazon Web Services θα επενδύσει για την πρώτη επέκταση της υποδομής Local Zone (Τοπικές Ζώνες) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα γίνει η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

ESPA BANNER