Τεχνολογία

Το Twitter θα επιτρέπει να επιλέγεις ποιος θα απαντά στα tweets

twitter

Όλοι οι χρήστες του Twitter θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίζουν ποιος μπορεί να απαντά σε tweets, αφού αυτά έχουν σταλεί. Μέχρι πρότινος, υπήρχε η δυνατότητα περιορισμού ποιος θα μπορούσε να απαντήσει σε tweets τη στιγμή που τα δημιουργούσες, δεν μπορούσες δηλαδή να θέσεις ανάλογους περιορισμούς αφού το tweet είχε αποσταλεί.

Προφανώς, στο Twitter δεν έχεις πάντα αίσθηση για το είδος των απαντήσεων που θα προσελκύσει μία ανάρτηση και συνήθως το αντιλαμβανόμαστε όταν είναι αρκετά αργά. Η νέα λειτουργία της πλατφόρμας δίνει ουσιαστικά την επιλογή να περιορίσεις τις απαντήσεις σε ανθρώπους που ακολουθείς ή μόνο σε ανθρώπους στους οποίους γίνεται αναφορά στο tweet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter πρόσθεσε μία επιλογή περιορισμού των απαντήσεων πέρυσι τον Αύγουστο ώστε να δοθεί ώθηση στις «ουσιαστικές συζητήσεις» εντός της πλατφόρμας και για να βοηθήσει το κοινό να αισθάνεται πιο ασφαλές από παρενοχλήσεις. Εκείνη η αρχική ρύθμιση έδινε τις επιλογές να απαντούν όλοι, οι άνθρωποι που ακολουθείς ή άνθρωποι στους οποίους αναφέρεσαι.

Η τελευταία βελτίωση αποτελεί μέρος των προσπαθειών της πλατφόρμας του Twitter να «αυξήσει την υγεία των δημοσίων συζητήσεων», κάτι στο οποίο έχει αναφερθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζακ Ντόρσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Social Media: Πόσοι Έλληνες έχουν λογαριασμό

Γαλλία: Πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ στην Google

Κινητά τηλέφωνα: Τα δάχτυλά μας σε ρόλο... φορτιστή!

Τεχνολογία

Πλανήτης Άρης: Το Insight της NASA κατέγραψε σεισμό που διήρκησε μιάμιση ώρα!

insight NASA

O σεισμογράφος του στατικού ρομποτικού γεωλογικού εργαστηρίου InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) ανίχνευσε τους τρεις μεγαλύτερους έως τώρα σεισμούς στον Άρη, από τους οποίους ο ένας είχε, μάλιστα, διάρκεια μιάμισης ώρας!

Οι πρώτοι δύο σεισμοί είχαν ισχύ 4,1 και 4,2 βαθμούς, ενώ ο τρίτος -που σημειώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου κατά την 1.000ή αρειανή μέρα του InSight- ήταν 4,2 βαθμών και διήρκεσε σχεδόν 90 λεπτά. Υπολογίστηκε ότι συνέβη σε μεγάλη απόσταση 8.500 χιλιομέτρων από το InSight, πράγμα που τον καθιστά επίσης τον πιο μακρινό σεισμό που έχει εντοπιστεί έως τώρα, όπως ανακοίνωσε η NASA. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας αρειανός σεισμός 3,7 βαθμών από το 2019.

Το InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) έφθασε κοντά στον ισημερινό του Άρη τον Νοέμβριο του 2018 και έκτοτε μελετά το εσωτερικό τού γειτονικού πλανήτη με τα όργανά του, μεταξύ των οποίων ένας σεισμογράφος. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα σεισμικά κύματα, καθώς αυτά ταξιδεύουν διαμέσου του φλοιού, του μανδύα και του πυρήνα του πλανήτη, για να μάθουν περισσότερα πράγματα για το εσωτερικό του Άρη.

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες της NASA προβληματίζονται επειδή αρειανή σκόνη έχει αρχίσει να συσσωρεύεται πάνω στους ηλιακούς συλλέκτες του InSight, μειώνοντας έτσι την τροφοδοσία του σε ενέργεια, με συνέπεια να καθίσταται αναγκαία κατά περιόδους η διακοπή λειτουργίας ορισμένων οργάνων του, αλλά -τουλάχιστον προς το παρόν- όχι του σεισμογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

NASA: Στέλνει στη Σελήνη το πρώτο ρομποτικό ρόβερ Viper για να αναζητήσει νερό

Διάστημα: Νέο ρεκόρ ταυτόχρονης παρουσίας 14 ανθρώπων στο διάστημα

ESPA BANNER