Η εξέλιξη της τεχνολογίας κάνει τα κινητά τηλέφωνα να γίνονται όλο και πιο έξυπνα, ενώ εμείς γινόμαστε όλο και πιο χαζοί. Κάποτε αναγκαζόμασταν να παρατηρούμε, να απομνημονεύουμε, να μαθαίνουμε γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή. Τώρα όμως δεν χρειάζεται να θυμόμαστε καν που αφήσαμε το κινητό μας, αφού μπορεί να δηλώσει το ίδιο την παρουσία του.
Αν αυτό σας φαίνεται λιγάκι υπερβολικό τότε προσπαθήστε να θυμηθείτε το τηλέφωνο ενός φίλου σας με τον οποίο συνηθίζετε να επικοινωνείτε καθημερινά. Μην κρυφοκοιτάξετε το κινητό για να δείτε τα πρώτα ψηφία. Τώρα θυμηθείτε τα γενέθλιά του. Υπάρχει και πάλι μία μικρή δυσκολία. Μην αγχώνεστε όμως το γεγονός ότι δεν θυμάστε δεν οφείλετε σε πρόωρο αλτσχάιμερ αλλά στην "εισβολή" της τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή.
Σίγουρα η τεχνολογία έχει διευκολύνει τη ζωή μας και εμείς βασιζόμαστε σ' αυτήν αφού δεν κάνουμε βήμα χωρίς το "έξυπνο" κινητό μας τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο της αυτογνωσίας -και αυτοκριτικής-, ακολουθούν 9 πράγματα που μάλλον έχετε ξεχάσει πως γίνονται χάρη στο κινητό σας τηλέφωνο και την τεχνολογία, όπως τα αναφέρει η huffingtonpost.gr.
Αριθμοί τηλεφώνου
Παλαιότερα θυμόσασταν όλους τους αριθμού τηλεφώνων φίλων και γνωστών απ' έξω, αλλά πλέον χρειάζεται να συμβουλεύεστε το κινητό σας ακόμα και πριν πάρετε τηλέφωνο το άλλο σας μισό.
Γενέθλια
Πλέον με το Facebook δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αν ξεχάσατε τα γενέθλια ενός φίλου, αφού κάθε πρωί υπάρχει η αντίστοιχη υπενθύμιση.
Διαίρεση
Στο σχολείο ο καθηγητής των μαθηματικών σας επέμενε να μάθετε να κάνετε διαίρεση επειδή θα σας χρειαστεί στη ζωή σας, αλλά ευτυχώς το κινητό σας έχει ενσωματωμένο κομπιουτεράκι και δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Αρκεί να μη σας βάλει κανείς να κάνετε διαίρεση με υποδιαστολή με μολύβι και χαρτί!
Επιταγές
Θυμάστε παλιά που οι «μεγάλοι» κυκλοφορούσαν με το τσεκ των επιταγών στην τσέπη τους; Σήμερα, που οι περισσότερες πληρωμένες γίνονται ηλεκτρονικά οι επιταγές έχουν εξαφανιστεί.
Καλλιγραφία
Παλιά στο σχολείο ένα από τα βασικά μαθήματα που γίνονταν ήταν η καλλιγραφία και να μάθουν τα παιδιά να γράφουν σωστά και περίτεχνα. Ήταν το κομμάτι του μαθήματος που τα περισσότερα κορίτσια λάτρευαν και τα περισσότερα αγόρια μισούσαν. Ευτυχώς (για τα αγόρια) τα περισσότερα σχολεία έχουν σταματήσει να επιμένουν στην καλλιγραφία.
Το γράψιμο γενικά
Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχετε πάρει μολύβι και χαρτί για να γράψετε κάτι; Ακόμα και η λίστα του σούπερ μάρκετ γίνεται στις «Σημειώσεις» που έχετε στο κινητό σας.
Οδηγίες
Είτε πρόκειται για να ζητάτε ή να δίνετε οδηγίες, σπάνια θα σας σταματήσει κάποιος στον δρόμο επειδή χάθηκε. Το GPS του κινητού μπορεί να βρει πάντοτε το σωστό δρόμο.
Ραντεβού
Παλαιότερα ο κόσμος έλεγε «ραντεβού στο συντριβάνι στις 3» και βρίσκονταν πράγματι 3 ή 3 και κάτι στο συντριβάνι. Πλέον λέμε «πάρε με πριν ξεκινήσεις για να ξεκινήσω κι εγώ», ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουμε κανέναν.
Ορθογραφία
Πάνε οι εποχές που είτε ήξερες πως γράφεται μία λέξη είτε όχι, τώρα υπάρχει το ίντερνετ που είναι πάντα έτοιμο να σας πει ποια είναι η σωστή ορθογραφία κάθε λέξης.
Σκονάκια
Κάποτε ζωγραφίζαμε ολόκληρο το κορμί μας ή κουβαλούσαμε χαρτάκια με ... πρόσθετες σημειώσεις για να μας βοηθήσουν να περάσουμε τα μαθήματα. Πλέον απλώς τραβάς μία φωτογραφία το γραπτό σου τη στέλνεις σε ένα καλό σου φίλο και αναμένεις τις απαντήσεις.