Τεχνολογία

Facebook : Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε το προφίλ σας

facebook

Η ασφάλεια του λογαριασμού του και η περίπτωση κάποιος να τον παραβιάσει είναι ένα από τα συνηθισμένα πράγματα που απασχολεί τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων

Μερικά έξυπνα κόλπα και κανόνες ασφαλείας μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ασφαλή τον λογαριασμό σας. Για παράδειγμα υπάρχει ένας τρόπος να αποκλείσετε κάποιον να μπει στο προφίλ σας στο Facebook ακόμη κι αν έχει τον κωδικό σας. Κι αυτό λέγεται Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων!

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι αν κάποιος έχει τον κωδικό σας και πάει να μπει από μια συσκευή που δεν έχετε ξαναμπεί τότε θα του ζητηθεί ένα επιπλέον στοιχείο. Έχετε ανάμεσα σε διάφορους τρόπους να επιλέξετε αλλά εμείς σας προτείνουμε το SMS στο κινητό σας. Χωρίς αυτόν τον επιπλέον κωδικό που έρχεται στο κινητό δε θα μπορεί να συνδεθεί. Και επιπλέον εσείς θα γνωρίζετε ότι κάποιος προσπάθησε να μπει στο λογαριασμό σας.

Για να βρεiτε αυτή την επιλογή ασφαλείας, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και Απόρρητο και μετά Έλεγχος Ταυτότητας δύο παραγόντων και επιλέγετε αυτό που προτιμάτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τα σχόλια στις αναρτήσεις τους

Facebook: Τι πρέπει να κάνετε αν ανοίξετε μήνυμα με ιό

Facebook: Απάτη μέσω inbox στην Ελλάδα - Το κόλπο για να κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Τεχνολογία

TikTok: Η εφαρμογή επενδύει στους γονείς

Tik Tok

Με περίπου 700 εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο, το TikTok ζει τις δικές του στιγμές δόξας. Οι λογαριασμοί έχουν δημιουργηθεί στην πλειοψηφία τους από άτομα νεαρής ηλικίας που διασκεδάζουν δημιουργώντας και κοινοποιώντας μικρά βίντεο.

Παρά την δημοφιλία της η εφαρμογή δεν επαναπαύεται. Με μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές επιδιώκει να διευρύνει το κοινό της. Συγκεκριμένα, το TikTok ανανέωσε το Safety Center του και δημοσίευσε το Guardian’s Guide. Εξήγησε δηλαδή πώς λειτουργεί η εφαρμογή και τί είναι, σε αυτούς που δεν τη γνωρίζουν καλά.

Στόχος του είναι οι γονείς και οι κηδεμόνες, καθώς κάνει λόγο για εργαλεία όπως το Family Pairing, που δίνει τον έλεγχο του λογαριασμού του παιδιού στο γονέα. Έτσι, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να περιορίσουν τα μηνύματα των παιδιών τους αλλά και να περιορίσουν τον χρόνο που γίνεται χρήση της εφαρμογής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το TikTok: «Kαταλαβαίνουμε πως κάθε έφηβος και κάθε οικογένεια είναι διαφορετικοί, για αυτό προσφέρουμε μία πληθώρα επιλογών και ρυθμίσεων, για να ενθαρρύνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες οι οποίοι ψάχνουν εύκολους τρόπους να μάθουν για τη ζωή του εφήβου online».

Βραζιλία: Γιατρός κρατούσε σακούλες με ανθρώπινο λίπος και χόρευε στο ΤikΤok

ΤikTok: Η νέα τάση στην ψηφιακή πλατφόρμα στέλνει βιβλία στην κορυφή των best sellers

TikTok: 21 από τις πιο επικίνδυνες προκλήσεις που προκάλεσαν ανησυχία σε γονείς και ειδικούς