Τεχνολογία

CrisismedEdu: Διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης για τον Covid-19

τεχνητή νοημοσύνη κορωνοϊός

Θέματα που σχετίζονται με την πορεία της νόσου Covid-19 σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αποτελούν το αντικείμενο εκπαίδευσης, ενημέρωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διάλογου της διεπιστημονικής διαδικτυακής πλατφόρμας CrisismedEdu. 

Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, έγκριτοι επιστήμονες, νέοι ερευνητές και επαγγελματίες με εμπειρία πεδίου συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια μέσα από μια σειρά ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων σε θέματα που αφορούν την εξέλιξη και τις πτυχές της πανδημίας.

Παράλληλα μέσα από ανοικτές συζητήσεις και σεμινάρια πραγματοποιείται ένας διαδικτυακός  διάλογος σχετικά με τη νόσο Covid-19 και τις προεκτάσεις της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ έχουν δημιουργηθεί και είναι διαθέσιμα σειρά ανοικτών μαθημάτων σχετικά με την προνοσοκομειακή διαχείριση.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΠΜΣ Παγκόσμια Υγειά – Ιατρική των Καταστροφών, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Χειρουργικής,  Εμμανουήλ Πικουλή σε συνεργασία με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου  της Βέρνης, Ελβετία και τον Καθηγητή Επείγουσας Ιατρικής  Α. Εξαδάκτυλο.  Στην προσπάθεια αυτή συμπράττουν  επίσης Πανεπιστημιακά Τμήματα και Ερευνητικά Κέντρα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, φορείς της Πολιτείας αλλά και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια - Κινητοποίηση από στεριά και θάλασσα (Φωτο)

Το σημείο άπ όπου κατεβαίνουν οι λουόμενοι είναι ιδιαίτερα απότομο και επικίνδυνο.

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε παραλία του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο!

Μια γυναίκα, στην προσπάθειά της να κατέβει στην παραλία από ένα απότομο σημείο, έχασε την ισορροπία της και έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια. Οι λουόμενοι ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές και ξεκίνησε μια επιχείρηση από στεριά και από θάλασσα.

Στην παραλία επικράτησε αναστάτωση.
Στην παραλία επικράτησε αναστάτωση.

Διασώστες του ΕΚΑΒ, άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα βρέθηκαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν το συμβάν. 

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το σημείο από τη θάλασσα.
Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε το σημείο από τη θάλασσα.

 

Τα ασθενοφόρα περίμεναν πάνω από την παραλία.
Τα ασθενοφόρα περίμεναν πάνω από την παραλία.

Η γυναίκα, μεταφέρθηκε από τους διασώστες πάνω από την παραλία όπου περίμενε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Οι διασώστες μετέφεραν τη γυναίκα πάνω από την ακτή, όπου περίμενε το ασθενοφόρο.
Οι διασώστες μετέφεραν τη γυναίκα πάνω από την ακτή, όπου περίμενε το ασθενοφόρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σημείο σημείο απ όπου επιλέγουν να κατέβουν πολλοί λουόμενοι είναι ιδιαίτερα απότομο και επικίνδυνο, ενώ και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά τραυματισμών.

Γιώργος Λαμπράκης