Τα καρπούζια μπορεί να εμφανίστηκαν στο σημερινό Σουδάν πριν από περισσότερα από 4.300 χρόνια, η επιστήμη μαζί με την τεχνολογία όμως κατάφεραν να ρίξουν ένα ακόμη κάστρο αφού ομάδα επιστημόνων κατάφερε να καλλιεργήσει καρπούζια στο πιο αναπάντεχο μέρος του πλανήτη, την Ανταρκτική.

Αυτό το αγροτικό κατόρθωμα ήταν μέρος ενός πειράματος στον Σταθμό Βοστόκ, έναν ρωσικό ερευνητικό σταθμό που λειτουργεί όλο το χρόνο σε ένα σημείο της παγωμένης ηπείρου που έχει λάβει την ονομασία «Πόλος του Ψυχρού» επειδή είναι το πιο κρύο μέρος στη Γη, όπου οι καταγεγραμμένες θερμοκρασίες κάποτε έφτασαν τους μείον 89,2 βαθμούς Κελσίου.
Στον σταθμό δημιουργήθηκε ένα θερμοκήπιο φιλόξενο για τα καρπούζια από ερευνητές της Ρωσικής Αποστολής της Ανταρκτικής μαζί με συναδέλφους τους από το Αγροφυσικό Ινστιτούτο Ερευνας και το Ινστιτούτο Βιοιατρικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Στην ουσία η ερευνητική ομάδα δημιούργησε μια τεχνητή όαση στην οποία αναπτύχθηκαν συνθήκες ευνοϊκές για την καλλιέργεια του καρπουζιού.
Διαβάστε επίσης
Γιατί όλο και περισσότεροι αφήνουν στην άκρη τα smartphones και γυρνάνε στα dumbphones
Στο διάστημα στρέφεται η Ελλάδα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας