Τεχνολογία

Κόσμος

Οι μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές «κατακτούν» τον πλανήτη!

drone.jpg

«Drones» είναι ο τίτλος του τελευταίου άλμπουμ του ροκ συγκροτήματος «Muse». Το άλμπουμ της βρετανικής μπάντας δεν ανακηρύχθηκε μόνο το ταχύτερα ευπώλητο άλμπουμ στην Ευρώπη, αλλά κατέκτησε και την πρώτη θέση στα αμερικάνικα τσαρτς. Μπορεί οι «Muse» να αναφέρονται στα «ανθρώπινα drones», αλλά η επιτυχία των κανονικών «μη επανδρωμένων ιπτάμενων μηχανών» (UAV) είναι εφάμιλλη της νέας δισκογραφικής δουλειάς των βρετανών μουσικών και φυσικά τα ιπτάμενα « έξυπνα ρομποτάκια» αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης τους.

Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των drones μοιάζει με ένα οικοσύστημα καινούριων λογισμικών και ήδη ετοιμάζεται να ικανοποιήσει μια μακρά λίστα ενδιαφερόμενων από πολλούς χώρους: της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της γεωργίας, της ενέργειας, του real estate και των κατασκευών. Αρκετοί από τους κατασκευαστές drones είναι είτε μικρές ιδιωτικές εταιρίες είτε startups, ενώ μεγάλες εταιρίες εστιασμένες στην τεχνολογία και όμιλοι βιομηχανιών επενδύουν στην drone τεχνολογία.

Κόσμος

ECDC: Πιθανόν να κυριαρχήσει η μετάλλαξη Omicron τους επόμενους μήνες

Μετάλλαξη Όμικρον

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν "σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα

Η παραλλαγή Ομικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER