Υλικά για 6 μερίδες
1 λίτρο γάλα πλήρες
50 γρ. ρύζι γλασέ
50 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
Σπόρια από ένα λοβό βανίλιας ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο 4 κ.σ. κρύο νερό
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα, τριμμένη
60 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
φρέσκα κόκκινα μούρα ή κράνμπερι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και όσο νερό χρειάζεται ώστε να υπερκαλύπτεται το ρύζι κατά 1 εκ. Προσθέτουμε ½ φλ. από το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη σοκολάτα και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε. Το μοιράζουμε σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα κόκκινα μούρα και σερβίρουμε.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το γλυκό της ημέρας: Παστέλι με μιξ ξηρών καρπών
Το γλυκό της ημέρας: Μπισκότα με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και κανέλα