Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Το γλυκό της ημέρας: Σοκολατένιο ρυζόγαλο με κράνμπερι

ρυζόγαλο, κράνμπερι, φρούτα
 clock 01:20 | 28/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά για 6 μερίδες

1 λίτρο γάλα πλήρες

50 γρ. ρύζι γλασέ

50 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική

Σπόρια από ένα λοβό βανίλιας ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο 4 κ.σ. κρύο νερό

100 γρ. μαύρη κουβερτούρα, τριμμένη

60 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι

φρέσκα κόκκινα μούρα ή κράνμπερι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και όσο νερό χρειάζεται ώστε να υπερκαλύπτεται το ρύζι κατά 1 εκ. Προσθέτουμε ½ φλ. από το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.

Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη σοκολάτα και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε. Το μοιράζουμε σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα κόκκινα μούρα και σερβίρουμε.

Πηγή: bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το γλυκό της ημέρας: Παστέλι με μιξ ξηρών καρπών

Το γλυκό της ημέρας: Μπισκότα με ελαιόλαδο, πορτοκάλι και κανέλα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis