Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Εθνική Πινακοθήκη
 clock 23:44 | 07/06/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανακοινώθηκε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Πινακοθήκης, μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου. Το νέο ΔΣ είναι δεκαμελές, τριετούς θητείας και η σύνθεση του, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού είναι η εξής:
 
Απόστολος Μπότσος, επίτιμος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναπληρούμενος από τον Θεοχάρη Δημακόπουλο, επίτιμο αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 
Παναγιώτης Αριστείδης Θωμόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, αναπληρούμενος από την Πανωραία Δουζίνα, σύμβουλο Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.
 
Έλλη Βαρότσου Σούτζου, συνταξιούχος δικηγόρος, αναπληρούμενη από την Αλεξία Βαρότσου, μέλη της οικογένειας Αλεξάνδρου Σούτζου.
 
Εμμανουέλα Βασιλάκη, επιχειρηματίας-φιλότεχνη, αναπληρούμενη από τον Ευάγγελο Παπαδάκη, αρχιτέκτονα-μηχανικό.
 
Αθανάσιος Κοκκινέας, δικηγόρος, αναπληρούμενος από τον Σωτήριο Φέλιο, δικηγόρο.
 
Χρήστος Μποκόρος, εικαστικός, αναπληρούμενος από τον Αχιλλέα Δρούγκα, ζωγράφο.
 
Όλγα Μετζαφού, επίτιμη διευθύντρια Συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης, αναπληρούμενη από τη Μαρία Φιλοπούλου, εικαστικό.
 
Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής θεωρίας της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, αναπληρούμενος από τον Σπυρίδωνα Βαράγκη, αρχιτέκτονα.
 
Αντώνης Κομνηνός, επιχειρηματίας-συλλέκτης, αναπληρούμενος από τον Γεώργιο Ρόρρη, ζωγράφο.
 
*Η Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΑ. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του νέου ΔΣ της, θα εκλεγούν με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis