Πρόκειται για ένα τεράστιο και πολυτελές κτίριο, έκτασης 1.800 τ.μ. με 71 δωμάτια στο ισόγειο - συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων και των αποθηκών - και με δύο κατασκευαστικές φάσεις.
Η ανασκαφή στη Ζώμινθο, έφερε στο φως μία τεράστια παρακαταθήκη για ολόκληρη την Κρήτη.
Η Αρχαία Ζώμινθος σύμφωνα με την την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων Έφη Σακελλαράκη - διαχειριζόταν όλο τον πλούτο του Ψηλορείτη, δηλαδή το μαλλί των προβάτων, τα ιαματικά και αρωματικά φυτά και βότανα.
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης είπε ότι ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό και η μεγάλη ανταμοιβή για τον επισκέπτη είναι το γεγονός πως συναντά ένα Μινωικό Ανάκτορο σε μεγάλο υψόμετρο, αντιλαμβανόμενος ταυτόχρονα την διαμόρφωση και την ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου.
Μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, 30 μέτρα από την είσοδο, βρίσκεται ένας μεγάλος κράταιγος. Το δέντρο έχει ύψος 12 μέτρα, σε αντίθεση με τους περισσότερους κράταιγους που είναι θάμνοι ή μικρά δέντρα, και έχει χαρακτηριστεί μνημείο της Φύσης.
Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό στο ανάκτορο της Ζωμύνθου είναι από τις 8.30 το πρωί – 4.30 το απόγευμα καθημερινά εκτός Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζάκυνθος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της συμβολαιογράφου - Πήγαν να τη ληστέψουν και αντιστάθηκε