Πολιτισμός

"Κουβέντες με ένα άνθος" από τον Γιώργο Μαρκάκη στο Ηράκλειο

λουλούδι

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:30 στην αίθουσα διαλέξεων της Χριστιανικής Ένωσης Ηρακλείου «Απόστολος Παύλος», (Αμάλθειας 13), το επιμορφωτικό τμήμα του Συλλόγου συνεχίζοντας τις τακτικές επιμορφωτικές για τα μέλη του εκδηλώσεις, διοργανώνει παρουσίαση του επίκουρου Καθηγητή Οφθαλμολογίας Γιώργη Μαρκάκη με τίτλο :«Κουβέντες με ένα άνθος» με παράλληλη προβολή ηχοράματος (παραγωγής του Φυσιογνωστικού τμήματος του Μουσείου ‘’Λυχνοστάτης’’).

Το άνθος, η πιο αισθητική επινόηση του φυτικού κόσμου αποτελεί την κορυφαία στιγμή της Δημιουργίας και στην κυριολεξία «απάνθισμα» και συνάμα κιβωτό της ζωής.

Στην παρουσίαση -που συνοδεύεται από προβολή 250 διαφανειών- αναφέρονται περιπτώσεις που συνηγορούν υπέρ της ύπαρξης νοημοσύνης του φυτού, που επινοεί χρώματα και σχέδια για το άνθος του για να διασφαλίσει την ίδια την επιβίωσή του.

Η φυσική αλλά και μεταφυσική θεώρησή του άνθους, η γεωμετρική του διαμόρφωση και η τελεολογία του διατρέχουν την επιστήμη αλλά και την τέχνη μέσα στην παρουσίαση, δίνοντας μια σφαιρική εικόνα για τη συμμετοχή του άνθους και του φυτού σ’ ένα κόσμο που το περιέχει αλλά και το αγνοεί.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, πληροφορίες στα τηλ. 2810-224427 και 6937-339344.

Πολιτισμός

Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στην σπουδαία Κική Δημουλά

Κική Δημουλά

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 16:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Κικής Δημουλά, που πέθανε χθες το απόγευμα σε ηλικία 89 ετών.

Παράκληση της οικογένειας της σπουδαίας ποιήτριας είναι αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν την Στέγη Γερόντων, 'Αγιος Νεκτάριος, Αγία Παρασκευή στον λογαριασμό Εθνική Τράπεζα: GR 6801 10 18 000000 180 5580 2856. Επίση τον Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Η κηδεία της μεγάλης ποιήτριας θα γίνει δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.