Πολιτισμός

Εντυπωσίασε στα Τρίκαλα η Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Μαλεβιζίου

horodiamalevizioy3.jpg

Εξαίρετες εντυπώσεις άφησε η παρουσία της Χορωδίας Ενηλίκων του Δήμου Μαλεβιζίου στην «7η Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών Τρικάλων» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Μύλο των Ξωτικών, στα Τρίκαλα.

horodiamalevizioy
horodiamalevizioy
horodiamalevizioy2
horodiamalevizioy2

Η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Μαλεβιζίου, υπό την καθοδήγηση της Μαέστρου Εύας Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη, εμφανίστηκε στη χορωδιακή συνάντηση των Τρικάλων το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση που έλαβε από τη Δημοτική Χορωδία Τρικάλων. Η εμφάνιση της Χορωδίας Ενηλίκων Μαλεβιζίου κατάφερε να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που επιβράβευσε την εμφάνισή της, ανανεώνοντας το ραντεβού για τη χορωδιακή συνάντηση του Δήμου Τρικκαίων το 2020.

Ελλάδα

Ανατριχίλα από την "εξωγήινη" αράχνη που έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα

Γιγαντιαία αράχνη

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα που θέλουν ένα σπάνιο είδος αράχνης (camel spider) να έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη θέαση της αράχνης – καμήλας, έγινε στο σπίτι μιας οικογένειας στο Λογγάκι Τρικάλων.

Η αράχνη φέρεται να έχει κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτός των Τρικάλων, και στην Κορινθία και το Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας, ενώ στο τέλος Μαρτίου φέρεται να είχε εντοπιστεί και στην Άρια Ναυπλίου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Βραδυνή.

Η συγκεκριμένη αράχνη  μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά σε μήκος. Δεν είναι δηλητηριώδης, αλλά μεταφέρει βακτήρια, καθώς τρέφεται με νεκρά ζώα που βρίσκονται στο στάδιο αποσύνθεσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η «καμήλα αράχνη» έχει πολλά ονόματα – πυρετός, φαλάνη, solpuga, σκορπιός του ανέμου, ηλιακή αράχνη. Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 είδη φαλάγγων. Ζουν σε ερήμους, στέπες, ξηρές ζώνες με υψηλή θερμοκρασία.

Το πλάσμα αυτό, μοιάζει  με σκορπιό, αράχνη, έντομο, φαίνεται τρομακτικό, συμπεριφέρεται επιθετικά, τρέχει γρήγορα, έχει ένα σφιχτό κέλυφος. Τέτοιες δυνατότητες το καθιστούν πρακτικά άτρωτο.

Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση και με σκορπιούς και συνήθως τους κατατροπώνουν.

Συνήθως περιμένουν το θύμα σε ένα απομονωμένο μέρος και σηκώνοντας το στήθος τους, σκορπάνε τα πλοκάμια τους προς τα εμπρός.

Τρέχουν με ταχύτητα 36 χλμ. την ώρα, ενώ το μήκος της ουράς τους μπορεί να εκτιναχθεί και στο 1 μέτρο.

 

Πηγή: in.gr