Πολιτισμός

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Εγκαίνια για την έκθεση ‘Στον απόηχο του ’21…’

αρχαιολογικό μουσειο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου εγκαινιάζει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 18.30, την περιοδική έκθεση ‘Στον απόηχο του ’21…’ Κειμήλια του Κρητικού οπλαρχηγού Ιωάννη Γ. Πολυξίγκη, στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Για την έκθεση θα μιλήσουν η Δρ Στέλλα Μανδαλάκη, Προϊσταμένη του ΑΜΗ, ο κ. Κωνσταντίνος Κανάκης, υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Δρ Ειρήνη Νικολακοπούλου, αρχαιολόγος του ΑΜΗ, και ο κ. Μιχάλης Κοπιδάκης, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Ασιτών. Αίθουσα Διαλέξεων στον όροφο του Μουσείου.

Οπλαρχηγός 21
Οπλαρχηγός 21

 

Είσοδος Ελεύθερη για την εκδήλωση. Λόγω των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19 θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας (ώρα προσέλευσης 18.00-18.30).

Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην έκθεση, όπλα, λάφυρα, παράσημα και σφραγίδες, προέρχονται από δωρεά της οικογένειας του Ιωάννη Πολυξίγκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για προσωπικά αντικείμενα με ιδιαίτερη συμβολική και συναισθηματική αξία ως κειμήλια από τη πολυσχιδή δράση του οπλαρχηγού. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν πολύτιμη ιστορική παρακαταθήκη για την ταραγμένη περίοδο που οδήγησε στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και την πραγμάτωση του οράματος των αγωνιστών του 1821 για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και αυτόνομη, που συμμετείχε στις διεθνείς εξελίξεις των αρχών του 20ου αι. Διάρκεια έκθεσης 2 Ιουλίου έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου λειτουργεί με εφαρμογή των οδηγιών των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή της διασποράς του COVID-1

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Τζανάκης: "Ιερείς αρνούνται να μεταλάβουν εμβολιασμένους" - Τι απαντά ο πρόεδρος των κληρικών

Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα στη Ν.Αλικαρνασσό - Περίοικοι απομάκρυναν μία γυναίκα

Πιερρακάκης για ψηφιακό πιστοποιητικό: Έτσι θα γίνεται ο έλεγχος - βιντεο

 

Πολιτισμός

"Σαρώνει" τα ταμεία "Ο Άνθρωπος του Θεού" με 241.014 εισιτήρια μέσα σε τρεις εβδομάδες

Άρης Σερβετάλης - Μan of God

241.014 θεατές όλων των ηλικιών μέσα σε 3 εβδομάδες έχουν παρακολουθήσει τη βραβευμένη ταινία της Γελένα Πόποβιτς “Ο Άνθρωπος του Θεού” (Man of God) σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η διεθνής παραγωγή “Ο Άνθρωπος του Θεού” (Man of God) εξακολουθεί να προβάλλεται σε 111 αίθουσες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία συνεχίζει και πάλι να είναι νούμερο 1 σε πωλήσεις εισιτηρίων στην Ελληνική αγορά, δημιουργώντας έτσι ένα ρεκόρ τριών συνεχόμενων εβδομάδων. Γεγονός που καμία άλλη ταινία δεν έχει πετύχει έως τώρα την τελευταία δεκαετία.

Η σκηνοθέτιδα της ταινίας Ελένα Πόποβιτς
Η σκηνοθέτιδα της ταινίας Ελένα Πόποβιτς

Η ταινία “O Άνθρωπος του Θεού” έχει κλέψει τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών κριτικών, ενώ καταιγισμός μηνυμάτων περιγράφοντας τις προσωπικές τους εντυπώσεις έχουν κατακλύσει προσωπικά προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Άνθρωπος του Θεού: Η ταινία που φωτίζει τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου

Στους κινηματογράφους έρχεται η ταινία για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου

 

 

 

 

 

 

 

ESPA BANNER