Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Τουρκικά ΜΜΕ κατά Άδωνι: «Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ Ισραήλ»
Αδωνις
 clock 07:40 | 20/09/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύουν τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή δηλώσεις του υπέρ του Ισραήλ.

Σε άρθρο στη «Μιλιέτ», το οποίο δημοσίευσε στο Χ και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τίτλο «Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία σε ζωντανή εκπομπή: Το Ισραήλ θα είναι στο πλευρό μας!», γίνεται αναφορά σε όσα υποστήριξε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο κανάλι «One» και στην εκπομπή «Εδώ», με τον δημοσιογράφο Σταμάτη Ζαχαρό.

Η Milliyet χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γεωργιάδη «προκλητικές», καθώς τονίζει ότι «ο Έλληνας υπουργός επαίνεσε το Ισραήλ για τις στρατιωτικές του ικανότητες και στοχοποίησε ταυτόχρονα την Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε εχθρό».

Η Milliyet υποστηρίζει ότι ο υπουργός «στόχευσε άμεσα την Τουρκία». Η τουρκική εφημερίδα μεταφέρει τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία η Ιερουσαλήμ ανήκει στους Εβραίους.

Image
Τουρκικά ΜΜΕ Άδωνις

 

«Ο Ερντογάν λέει ότι η Ιερουσαλήμ ανήκει στους Άραβες. Ο Νετανιάχου, από την άλλη πλευρά, μας υπενθυμίζει ότι η Ιερουσαλήμ είναι εβραϊκή πόλη. Η Ιερουσαλήμ είναι πράγματι εβραϊκή πόλη. Οι Εβραίοι ίδρυσαν αυτή την πόλη, η ιερή πόλη είναι κληρονομιά τους. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα ιστορικά γεγονότα» είναι η δήλωση Γεωργιάδη που αναδημοσιεύει η Milliyet, και επισημαίνει ότι ο Γεωργιάδης επεξήγησε το ζήτημα, λέγοντας:

«Το να δεχτούμε ότι η Ιερουσαλήμ μοιράζεται εξ ημισείας με τους Άραβες θα ισοδυναμούσε με την άρνηση των πολιτιστικών και συναισθηματικών δεσμών μας με ορισμένες περιοχές στο επίκεντρο του ελληνικού κόσμου».

«Αναφερόμενος στην ανακοίνωση για την τέταρτη φρεγάτα Belhara, ο Έλληνας υπουργός είπε: Με τα F-35, τα Rafale και τα Belhara, η χώρα μας έχει αυξήσει σημαντικά την αμυντική της δύναμη. Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρότερη θέση σε σύγκριση με την περίοδο του μνημονίου πριν από 10 χρόνια» έγραψε επίσης η Milliyet.

Image
Τουρκικά ΜΜΕ Άδωνις

 

Τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την Ιερουσαλήμ κάλυψε με ιδιαίτερη έμφαση και ο τουρκικός ιστότοπος ABC gazetesi, ο οποίος μεταδίδει: «Σκανδαλώδης δήλωση από την Ελλάδα: Πήρε θέση στην κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς μια Ηρακλειώτισσα κόντεψε να χάσει το σπίτι της για χρέος 1.400 ευρώ σε πιστωτική κάρτα!

Ιράκ: Σκοτώθηκε στη Συρία ανώτερο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

Πότε είναι καλύτερο να κάνουμε γυμναστική πρωί ή βράδυ;

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis